Akşener'den, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yorumu

Akşener, Tunceli ziyaretinde Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı hususu hakkında, "Elbette saygı duyulması gereken bir durumdur, elbette hakkıdır." dedi.

SİYASET 12.07.2021, 18:42
Akşener'den, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yorumu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tunceli ve Pertek'de gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, önemli açıklamalarda bulundu. 

"Elbette hakkıdır"

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akşener, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda Kılıçdaroğlu’nun işaret edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Birincisi Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hususu elbette saygı duyulması gereken bir durumdur, elbette hakkıdır. Ben CHP Genel Başkanı’nın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılıyorum. Burada İYİ Parti Genel Başkanı olarak söz söyleme hakkını kendimde bulmuyorum. Dolayısıyla o hususta bir yorum yapmamız son derece yakışıksız olur." şeklinde konuştu.  

"Büyükşehirleri bu modelle kazandık"

Ülkemizde cumhurbaşkanlığı adaylığı kesin olan tek kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Akşener, Millet İttifakı olarak yerel seçimlerde başarı sağlanan modelin tekrar uygulanacağının sinyalini verdi. Akşener, "Biz 31 Mart 2019'da İYİ Parti ve CHP olarak ittifak yaptık, bunun sonucunda Ankara, İstanbul, Adana ve Antalya'yı kazandık. Bu belediye başkanı adayları hangi partidendi? Elbette CHP’nin adayıydı. Fakat aynı zamanda Millet İttifakı'nın da adayıydı." dedi.   

Akşener, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değiştirmenin tek yolunun seçimi kazanmak olduğunun altını çizerek, “Biz bu sisteme karşıyız. İttifakımızda bu yönde düşünüyor. Bunu gerçekleştirmenin tek yolu seçimi kazanmaktır." ifadelerini kullandı. 

İttifak genişleyecek mi?

İttifaklar hususunda da açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri, "31 Mart 2019 önemli bir projedir. Millet İttifakı'nın kaç partiden oluşacağını bilmiyorum." diye konuştu. 

Yorumlar (0)