Akşener'den istifalara ilişkin açıklama: İftira kötü bir şey!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'de yaşanan istifalara ilişkin, "İnsanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler. Ama bu irade beyanlarında koskoca bir camiayı töhmet altında bırakacak, gerçekten haksız, temelsiz ve çok insafsız gerekçeler ortaya konduğunda o insanın canını yakar. İftira kötü bir şeydir." değerlendirmesinde bulundu. 

SİYASET 18.02.2020, 14:25
Akşener'den istifalara ilişkin açıklama: İftira kötü bir şey!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Akşener, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi, ardından gazetecilerin partisindeki istifalara ilişkin sorularını yanıtladı.

5 ismin daha istifa edeceğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine kendisinin böyle bir bilgiye sahip olmadığını kaydeden Akşener, "O bilgiyi verenler demek ki bazı şeyleri biliyor. Bize de söylerlerse bizde biliriz." dedi.

"Haksız gerekçeler ortaya konduğunda insanın canını yakar"

Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un istifa etmesine ilişkin, "Bugüne kadar istifa etmiş hiçbir arkadaşımız için tek bir cümlem olmadı. Çünkü istifa tek taraflı bir irade beyanıdır. İnsanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler. Bunu saygıyla karşılamak zorundayız. Ama bu irade beyanlarında koskoca bir camiayı töhmet altında bırakacak, gerçekten haksız, temelsiz ve çok insafsız gerekçeler ortaya konduğunda o insanın canını yakar. İftira kötü bir şeydir." açıklamalarını yaptı. 

"Tek adam rejimi ortaya konuyor"

Doğru Yol Partisi (DYP)  döneminde de bir parmağın düğmeye bastığını ve bu tür şeylerin yaşandığını hatırlatan Akşener, Türkiye'nin geldiği durum göz önüne alındığında tek adam rejiminin ortaya konduğunu iddia etti.

Akşener, "DYP döneminde düğmeye basan parmakların bugün ne düşündüğünü merak ediyorum. Dolayısıyla doğal olmayan işlerde bilgi sahibi olmanın bir manası vardır. Bunların normal karşılanması tarafımızdan mümkün değil. Sözüm, istifaların gerekçesinedir. Bunların tamamına seçmen karar verecek. Hep beraber göreceğiz. 1997'de yaşananların Türkiye'ye maliyetini, umarım o düğmeye basan parmaklar bugün görüp hayıflanıyordur." dedi. 

İsmail Ok ne demişti?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, istifasının ardından açıklamada bulunmuştu.

Ok, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimin ardından HDP'li belediyeleri ve Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etmesine tepki göstererek, "Partimiz yetkili kurulları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olmasından benim de gurur duyduğum CHP ile seçim işbirliği kararı aldı. İptal edilen İstanbul seçimlerinden sonra üç hafta Sayın İmamoğlu’na destek vermek için İstanbul’a gittim. Sayın İmamoğlu seçimden hemen sonra sanki yapacak hiçbir işi kalmamış gibi hemen HDP’li belediyeleri ve yine ilk yurt dışı gezisinde de PKK’lı Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmiştir. Dahası, başkan eşleri ve ihanet sürecinin akil adamlarından Kadir İnanır ile birlikte PKK sevicisi Demirtaş’ın yazdığı kitaptan sergilenen tiyatroyu seyretmeye gitmişlerdir. Bütün bunlar artık ortağımız CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dökülmesidir. Partimiz yönetiminin milletvekilleri ile yaptığı ilk toplantıda bu durumdan rahatsız olduğumu ve bunun tarafımdan kabul edilemeyeceğini ifade ettikten sonra parti yönetiminin görüşünü sordum. En yetkili ağızdan verilen cevapla aynen devam edileceği anlaşılmış oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)