Akşener'den Gül itirafı: Onlar istedi, ben izin vermedim

Meral Akşener, son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olarak Abdullah Gül'ün gösterilmek istendiğini ancak kendisinin bu duruma sıcak bakmadığını ifade etti.

SİYASET 30.08.2020, 01:00
Akşener'den Gül itirafı: Onlar istedi, ben izin vermedim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Halk TV'de Şirin Payzın'ın konuğu oldu.

Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Akşener'in gündeminde ise son gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı.

"Gül aday olmasın"

24 Haziran 2018'deki seçimlerde Gül'ün adaylığının gündeme gelmesine ilişkin tartışmalara değinen Akşener, "Sayın Gül için bütün partiler tarafından aday gösterilmeye ilişkin teklif geldi. CHP'nin aday çıkarmasının doğru olacağını ifade ettim. Çeşitliliğin olması gerektiğini ifade ettim. İkinci tur için herkes birleşir. Burada kendim öncelik değilim fakat tamamının üzerinden adaylık söz konusu oldu." ifadelerini kullandı.

"Sol liberaller Gül'ü istiyor"

Abdullah Gül'ün aday olmasını sol liberallerin istediğini belirten İYİ Parti Lideri Akşener, "Saygın Gül benim arkadaşım ve kendisine dair olumsuz bir görüşüm yok. Fakat o günkü koşullarda Erdoğan'ın yıkılmaz armada olduğu dönemde atacağı adımların hesaplanması gerektiğini düşündüm. Bunun bugün de doğru olduğuna inanıyorum. 24 Haziran'da şunu gördüm, Saygın Gül'ü isteyen genel olarak sol liberal diyebileceğimiz dostlar grubu." dedi.

Yorumlar (0)