Akşener'den Erdoğan'a: Hangi yüzle helallik istiyorsun?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada deprem bölgesine giderek "helallik" isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Erdoğan'ın düne kadar millete "namussuz" ve "adi" diyerek hakaret ettiğini hatırlatan Akşener, "Şimdi hangi yüzle çıkmış da helallik istiyorsun? Yöneticinin helalleşmesi istifa veya görevden almak ile olur. Helalleşmek istiyorsan derhal sandığı getir. Cürmün helalleşmesi olmaz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 01.03.2023, 11:16 01.03.2023, 11:47 Hakan Öksüz
Akşener'den Erdoğan'a: Hangi yüzle helallik istiyorsun?

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Depreme karşı önlem almayanların yaşanan felaketten sorumlu olduğunun altını çizen Akşener, "Ev diye adeta mezar yaptılar. Bunda payı olan herkes, yaşanan durumun sorumlusudur. Saray'dan korkarak karar alamayanlar, interneti kesenler, itiraz eden vatandaşların kapısına polis gönderenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla kavgaya girişenler sorumludur. Hepsinden öte bay kriz (Erdoğan) sorumludur, bu ucube sistemi başımıza o sardı." dedi.

"Dün hakaret ediyordun, bugün helallik istiyorsun"

İktidar cephesinden sorumsuzca açıklamaların geldiğini kaydeden Akşener, "Yüzleri de kızarmıyor. İstifa eden yok. Bir de utanmadan bu felaketin üstüne propagandaya giriştiler. Başımıza ne zaman ülkece bir felaket gelse Erdoğan halka tehditler ve hakaretler yağdırmaya başlıyor. Bütün bunların üstüne de helallik istiyor. Yeter artık Sayın Erdoğan, yeter. Daha düne kadar 'kader planı' derken şimdi çıkmış da helallik istiyorsun. Dün millete 'ahlaksız, adi, namussuz' demiyor muydun? Şimdi hangi yüzle helallik isteyebiliyorsun?" ifadelerini kullandı.

"Siyasetçi, milletle sandıkta helalleşir"

Ülkeyi idare edenlerin vatandaşla helalleşme şeklinin "istifa" ya da "görevden almak" olduğunun altını çizen İYİ Parti lideri, "Cürmün helalleşmesi olur mu? Bu enkaz, hükümetin başındaki zatın cürümlerinin enkazından başka bir şey değil. Tek bir istifa bile gelmezken bir de çıkmış, helallik istiyorlar. İnsanlar cenazesine kefen arıyor. Bu insanlardan nasıl helallik alacaksın? Bu yüzsüzlük ve terbiyesizlikten başka bir şey değil. Siyasetçinin milletle helalleşmesi sandıkta olur. Helallik alacağına emin misin? O zaman derhal sandığı getir." diyerek tepkisini dile getirdi. 

Sinan Ateş cinayeti

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikasta kurban gitmesi hakkında da konuşan Akşener, "Cinayet 61 gün önce işlendi. Devleti yönetenler mafyalara ve uyuşturucu tüccarlarına boyun eğdi. Tek adam yönetiminde kurum diye bir şey kalmadı. Kimse görevini yapamıyor. Yargının işinin yapmasına engel olma sebebin nedir Sayın Erdoğan? Korktuğun kimdir?" dedi.

Yorumlar (0)