Akşener'den en düşük emekli maaşı tepkisi: Hakarettir

Emekli maaşına yapılan zamma eleştiride bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak ifade edildiği bir yerde 7 bin 500 TL emekli maaşı ödemek en hafif ifadesiyle emekli vatandaşlarımıza yapılan hakarettir” dedi.

SİYASET 29.03.2023, 11:26
Akşener'den en düşük emekli maaşı tepkisi: Hakarettir

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “1,5 ayın ardından tarihi bir karar vereceğiz” dedi. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bakalım, çapları neymiş”

Seçimlere kısa bir süre kaldığını ifade eden Akşener, “Milletimizin önünde Türkiye’nin geleceği adına vaat edilen seçenekler açık bir şekilde görülüyor. Bir yanda kadınlara ölümü, tecavüzü, tacizi ve şiddeti reva görenler duruyor, diğer yanda ise çocukların ve kadınların haklarını savunanlar duruyor. Öte yanda Cumhuriyete karşı duranlar, diğer yanda ise her 10 Kasım’da üzüntüsünü yaşayanlar var.

Devletin kaynaklarından faydalanarak bu duruma demokrasi mi diyecekler? Demek öyle bütün kabine mensupları vekil adayı olma yönünde karar aldılar, istifa etsinler. Bakalım, çapları neymiş! Daha yeni Millet İttifakı’na bakanlık durumuna laf edenler, bakanlarını milletvekili olarak çıkarma çabasındalar.” dedi.

“Seçim olmasa umurlarında değildi”

15 Mayıs gününden sonra birçok sorunu çözeceklerine işaret eden Akşener, “Seçime 6 ay süre kala EYT’lileri, atanamayan öğretmenleri ve emekliler akıllarına geldi. Seçimler olmasaydı kimsenin umurunda olmayacaktı. Buradan Tarım Bakanlığı çerçevesinde atama sağlanmasını beklemekte olan ziraat mühendislerimizi de dile getirmem gerekiyor. Çiftçilerin sorunlarını çözüme ulaştırmak belli ki sizin yapabileceğini bir iş değil.

Nitekim biz bu sıkıntıları 15 Mayıs gününden sonra çözüme ulaştıracağız. Ama bari, gitmeden önce ziraat mühendislerinin sorununu çözün.

Geçtiğimiz günlerde emeklilerimiz için verilecek bayram ikramiyesi 2 bin TL, emekli aylığı ise en düşük 7 bin 500 TL şeklinde ifade edildi. Fakat 7 bin 501 TL verilen, bir emeklinin aylığında yükseliş yapılmayacak. Sayın Erdoğan, yapılan bu artışları lütuf olarak görse de gerçekler ne yazık ki o şekilde değil. Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak ifade edildiği bir yerde 7 bin 500 TL emekli maaşı ödemek en hafif ifadesiyle emekli vatandaşlarımıza yapılan hakarettir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)