Akşener'den DEVA Partisi liderine 'Hayırlı olsun' ziyareti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İki liderin görüşmesinde gündeme ilişkin açıklamalar da yapıldı.

SİYASET 12.08.2020, 18:54
Akşener'den DEVA Partisi liderine 'Hayırlı olsun' ziyareti

İYİ Parti lideri Akşener ve beraberindeki heyet DEVA lideri Babacan'ı ziyarette bulundu.

Görüşmede çekilen fotoğraf, DEVA Partisi'nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Yapılan ziyarette Akşener'in Babacan'a bir hediye verdiği de görüldü.

Babacan ve Akşener görüşmesinin ardından yapılan ortak basın toplantısında iki lider gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"Bahçeli'ye saygı duyuyoruz"

Akşener, "DEVA Partisi'ne hayırlı olsun, demek için buradayız. Partilerimizin kuruluş aşamalarında çekilen sıkıntıları konuştuk ve Türkiye'nin sorunlarını tahlil ettik." ifadelerini kullandı.

MHP liderinin parlamenter sisteme yönelik cümleleri için Akşener, "Biz hiçbir partimizin genel başkanına parmak sallamadık. Sayın Bahçeli'nin görüşlerini aktarma hakkı vardır. Saygı duyuyoruz." dedi.

Bahçeli'nin IMF'ye ilişkin Babacan'a dair eleştirilerine cevap veren DEVA lideri Babacan "Biz yepyeni bir siyasi üslup inşa ediyoruz. Bu açıklamalara cevap vermeyi lüzumlu bulmuyoruz." dedi.

IMF ve borç tartışması

Babacan, Erdoğan'ın IMF'ye borç verme konusunda çıkan tartışma için, "2008-09 krizinin ardından finans kuruluşlarının kaynak ihtiyacı oluştu. Bu ihtiyaca Türkiye'de katkıda bulundu. MB ile fon arasında 5 milyar dolara kadar bir kredinin kullandırılabileceğine ilişkin sözleşme yapıldı. İhtiyaç oluşmadığı için o rakamı kullandırmadı. Bu o gün adına olumlu bir gelişme. Açılan ama kullanılmayan bir kredi." açıklamalarını kullandı.

Yorumlar (0)