Akşener'den Cumhur İttifakı'na salvolar: "Mayıslar bizimdir!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Cumhur İttifakı'nı yerden yere vurdu. İttifaka katılım görüşmesi yapan HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin şoke edici taleplerinden bahseden Akşener, "İşte Genişletilmiş Cumhur İttifakı'nın vaatleri bunlar. Milletimizin takdirine bırakıyorum." dedi. Sinan Ateş cinayetine de değinen Akşener, depremin ardından kimsenin istifa etmemesi hakkında, "Eğer hatanız yoksa, Sayın Erdoğan niye helallik istiyor?" yorumunda bulundu.

SİYASET 15.03.2023, 12:09 15.03.2023, 12:20 Hakan Öksüz
Akşener'den Cumhur İttifakı'na salvolar: "Mayıslar bizimdir!"

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak başlayan Akşener, pandemi dönemi de dahil olmak üzere sağlık çalışanlarının görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi. Akşener, "Önlüğünüzün beyazına leke bulaştırmayacağız. 15 Mayıs itibarıyla hak ettiğiniz koşullarda çalışacak ve kazanacaksınız." dedi.

Cumhur İttifakı'na yeni katılımları değerlendirdi

Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılması hakkında yorumda bulunan Akşener, "Bay kriz (Erdoğan) son zamanlarda ilginç manevralar yapıyor. Panik halinde saçmalamaya başladılar. Her hamlelerinde ne kadar ilkesiz oldukları ortaya çıkıyor. 2019'da İstanbul seçimlerinden önce de aynı tabloyla karşılaşmıştık. Ellerinden geleni yaptılar ama kaybettiler. Cumhur İttifakı'na yeni katılımlar olacak gibi görünüyor. Katılacak partilerin şartlarına bakın. Federasyon ve özerkliğe kapı aralayan, anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceğini ifade eden koşulları var." ifadelerini kullandı. 

"İşte Genişletilmiş Cumhur İttifakı'nın vaatleri"

İsim vermeden Cumhur İttifakı ile ortaklık görüşmesi yapan HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin parti programlarında yer alan ifadelere değinen İYİ Parti lideri, "Şeyh Said isyanlarından dolayı Türkiye'nin özür dilemesini ve 'Ne mutlu Türküm diyene' yazılarının silinmesini istiyorlar. Neymiş, kadınlar fıtratlarına göre yaşayacakmış. Kadın haklarına ciddi bir saldırı var. Cumhur İttifakı'na katılacak bu partiler, paralel eğitim kurumları ve çok ulusluluk istiyorlar. Genişletilmiş Cumhur İttifakı'nın vaatleri bunlar. Halımızın takdirine bırakıyorum. Cumhur İttifakı'nın bileşenlerine de sesleniyorum. Millet, sizi vicdanında çoktan mahkum etti. O sene, bu sene. Yenileceksiniz." değerlendirmesinde bulundu. 

"Eğer hatanız yoksa, Sayın Erdoğan niye helallik istiyor?" 

Depremin ardından bürokrasinin ne derece felç olduğunun ortaya çıktığına vurgu yapan Meral Akşener, "Sorumluluk alan kimse yok. Şimdiye kadar istifa eden de olmadı. Zaman geçtikçe daha arsız hale geliyorlar. Kızılay Başkanı, milletin parasıyla millete çadır satıyor. Sonra da istifa edeceği yerde çıkıyor, Atatürk ve İsmet Paşa'nın yaptığı çadır satışlarından bahsediyor. Bu nasıl bir utanmazlık? Özür dileyip, istifa etmeniz gerekiyor. İktidar üyelerine sesleniyorum: Niye istifa eden bir kişi bile yok? Bu tavrı gösterecek haysiyet hiçbirinizde yok mu? Eğer hatanız yoksa, Sayın Erdoğan niye helallik istiyor?" dedi.

Sinan Ateş cinayeti

Sinan Ateş cinayetinin de halen daha aydınlatılamadığını hatırlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sinan Ateş'i unutursam ve çocuklarının gözyaşlarının hesabını soramazsam bana hakkınızı helal etmeyin. Sayın Erdoğan, sürekli helallik istiyorsun. İki güzel çocuk ve acılı bir eş var. Onlara bu işi çözeceğinin sözünü veren sen değil miydin? Cumhurun reisi olarak görevini yap. Ankara'nın orta yerine bir insan öldürüldü. Aradan 3 ay geçti. Katiller yakalandı ama emri verenler salıverildi. Kifayetsiz olma Sayın Erdoğan. Mafyalar karşısında aciz olma. Bu alçaklıkta rızası olanlara hatırlatıyorum: Mayıslar bizimdir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)