Akşener'den Çakıcı açıklaması: Soruşturma açılması olumlu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sarf ettiği sözleriyle ilgili, "Savcılığın soruşturma açtığına dair haber geldi ve ben bunu olumlu buluyorum." dedi.

SİYASET 19.11.2020, 18:42 19.11.2020, 18:52
Akşener'den Çakıcı açıklaması: Soruşturma açılması olumlu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sarf ettiği sözleriyle ilgili, "Savcılığın soruşturma açtığına dair haber geldi ve ben bunu olumlu buluyorum." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyarette bulundu. İki lider, basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Akşener, ziyaretinden dolayı Karamollaoğlu'na teşekkürde bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

"Cumhurbaşkanı olayı görmezden geldi"

Akşener, Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdidiyle ilgili bir soru üzerine, "Savcılığın soruşturma açtığına dair haber geldi ve ben bunu olumlu buluyorum. Ama Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın bu olaya karşı herhangi bir söylemi veya tutumu olmadı. Siyasetçi, siyasetçinin dostu olmak zorundadır. Bunun, milli iradeye karşı yapılmış bir tehdit olarak görmekte olduğumu belirtmek istiyorum. Tüm siyasetçiler çeşitli zamanlarda tehditler aldı. Bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı. Tehditle ilgili küçük bir ortağın tavrı ortaya çıktı ve tehdide ne yazık ki sahip çıkıldı. Bunu da milletimizin dikkatine sunmak isterim." ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz fakirlik kapanında"

Diğer yandan Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında da yorumda bulunan Akşener, "Piyasalara önce yüklendi, ardından piyasalar bu arkadaşların bileğini büktü. Beklentiye uygun oranda bir faiz artırımı gerçekleşti. Dünyada faiz 0 ile 1 arasındayken, ülkemizde resmi anlamda yüzde 20 ile 22 civarında faizle karşı karşıya kaldığı bir sistemin, 'faiz neden, enflasyon sonuç' teorisiyle de uyuşmadığı ortaya çıkmıştır. Ülkemiz bir fakirlik kapanına girdi, bir türlü de çıkamıyor. Bu sistemin Türkiye'yi uçuruma götürdüğü kesinleşti." şeklinde konuştu.

Akşener ve Karamollaoğlu'ndan anayasa iddialarına yalanlama

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ise Alaattin Çakıcı'nın tehdidi ile ilgili olarak, "'Adil olacağız.' demek kolay. Ama birisi adaleti yok saydığı zaman bu sizden biri de olsa onun hakkında işlem yapabiliyorsanız işte o zaman ‘Türkiye'de adalet vardır'" ifadelerini kullandı.

Akşener, açıklamalarının sonrasında salondan ayrılırken, birlikte anayasa yaptıkları iddialarını yalanladı. Karamollaoğlu ise, "Millet İttifakı'nın prensipleri için bir araya gelmiştik, onu karıştırıyorlar." dedi.

Yorumlar (0)