Akşener'den aday yorumu: Kaprise ve inada yer yok

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının ki olacağına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında konuştu. Akşener, "Kaprise ve inada yer yok. Şahsi hırslara boyun eğmeyeceğiz. Beştepe'de oturan müdürü 14 Mayıs'ta kovacağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 01.02.2023, 11:54 Hakan Öksüz
Akşener'den aday yorumu: Kaprise ve inada yer yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Akşener, "11 yıl önce 2023 vizyonunu açıklamıştı. O zamanlar dolar kuru 1 lira 75 kuruştu. Bugün Erdoğan'ın işaret ettiği 2023 yılındayız, dolar kuru 18 lira 81 kuruş. Bu tablo her şeyin özeti gibi. Beştepe'de oturan bu müdürü kovmanın zamanı geldi. 14 Mayıs'ta kovacağız. 102 gün sonra sandıkta hesap soracağız." dedi.

"Kulis iddialarına kulak tıkadık"

Son dönemlerde kulislerde konuşulan ve sosyal medyaya yansıyan aday tartışmaları hakkında konuşan Akşener, "Kulis bilgileri, medya operasyonları ve yönlendirmelerle işimiz yok. Bunlara kulak tıkıyoruz. Pazarlık siyaseti yapmıyoruz. Bu mücadelede kaprise ve inada yer yok. Koltuk hesabı ve şahsi hırslara boyun eğmeyeceğiz. Merak etmeyin, kazanana kadar gitmek yok." ifadelerini kullandı. 

Sinan Ateş cinayeti

Sinan Ateş cinayetinin halen daha aydınlatılamadığını vurgulayan Akşener, "Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı olan 38 yaşındaki genç bir akademisyen, başkentin göbeğinde suikasta kurban gitti. Bu cinayeti kimler işledi, neden ortaya çıkarılamıyor? Yargı sürecini baltalayanlar kimler? Mafyalar ve çeşitli karanlık yapılar, devletin içinde kol geziyor. Hal böyleyken o koltukta rahat rahat oturamazsın. Devlet, cinayeti örtbas etme yeri olamaz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)