Akşener, cumhurbaşkanı adayı sorusuna böyle yanıt verdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir ziyaretinin ardından İstanbul'daki evine döndü. Resmi Instagram üzerinden takipçilerden gelen sorularını yanıtlayan Akşener, seçimlerde kimi aday görmek istediğiyle ilgili soruya esprili bir cevap verdi. İstanbul Sözleşmesi'ne vurgu yapan Akşener, "Suriyelilerin gönderecek misiniz?" sorusunu da yanıtladı.

SİYASET 01.08.2022, 10:09 01.08.2022, 10:18 Hakan Öksüz
Akşener, cumhurbaşkanı adayı sorusuna böyle yanıt verdi!

Balıkesir'in Bandırma ilçesine dün ziyarette bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Susurluk ilçesine giden Akşener, belediye binasının önünde toplanan vatandaşlara konuşma yaptı. Siyasetçinin tek görevinin, "vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak" olduğunu söyleyen İYİ Parti lideri, daha sonra belediyenin inşa ettiği Sanat Sokağı'nı gezdi.

Evine döndü, Instagram'dan paylaşım yaptı

Ziyaretin ardından İstanbul'daki evine dönen ve Instagram hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Akşener, Balıkesir'de gerçekleştirdiği ziyaretin kendisini bir hayli memnun ettiğini belirtti. İYİ Parti lideri, kendisine sorulacak sorulara Instagram üzerinden yanıt vereceğini kaydetti.

Gönlündeki cumhurbaşkanı adayı kim?

Akşener'in yanıtladığı sorulardan biri, Cumhurbaşkanı adayı olarak hangi ismi görmek istediği oldu. Akşener bu soruya, "Niye bunu sorarak Sayın Erdoğan'ı sinirlendiriyorsunuz?" cevabını verdi. Suriyeli göçmenlerin gönderilmesi gerektiğini belirten bir kullanıcının sorusuna "Göndereceğiz." yanıtını veren İYİ Parti lideri, AK Parti ile ittifak yapmasının söz konusu olamayacağını belirtti.

İstanbul Sözleşmesi vurgusu

Daha önce yaptığı konuşmalarda güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapacaklarını defalarca yineleyen Akşener, "Ben cumhurbaşkanı değil, başbakan olacağım." demişti. İYİ Parti lideri Akşener, başbakanlığa gelince yapacağı ilk icraatin, İstanbul Sözleşmesi'ne imza atmak olacağını kaydetti.

Bundan sonra da şehir ziyaretlerine devam edeceğini aktaran Akşener, "Hırsızlık ve israfın önüne geçeceğiz. Bizim yönetimimizde çalma ve çaldırma olmayacak. Mücadele verirken enerjimi bu ülkeye dair hayallerimden alıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)