Akşener: Bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde düzenlenen bir organizasyonda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kürt vatandaşların kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getirerek, “Bu can bu bedende durdukça bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler. Kürt vatandaşlarımıza yanlış bir söz söylemeyiz de söyletmeyiz de” dedi. 

SİYASET 20.09.2022, 10:32
Akşener: Bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler

Etimesgut’ta gerçekleştirilen “Kanaat Önderleri ve İş İnsanları Buluşması”nda açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “O konuda benim açımdan ya da partimiz açısından herhangi bir problem yok. İşin içine hiçbir şekilde egomuzu, nefsimizi ve çıkarlarımızı katmıyoruz. Önemli olan sizsiniz, önemli olan vatandaşlarımız. Bu sebeple sizleri mahcup etmeyeceğiz inşallah” şeklinde konuştu. 

“Gezdiğimiz dükkanlarda hiçbir partiyi eleştirmiyoruz, hiçbir partiyi de övmüyoruz”

2020 yılının başından bu yana tüm Türkiye’yi gezmeye devam ettiklerini vurgulayan Akşener, “Dükkan dükkan geziyoruz, esnaf esnaf dolaşıyoruz. Seçmen velinimettir anlayışı ile istişarelerde bulunuyoruz. Gezdiğimiz dükkanlarda hiçbir siyasi partiyi eleştirmiyoruz, hiçbir partiyi de övmüyoruz. Yalnızca onların sorunlarını dinleyip, çözüm arıyoruz. Bu gezilerimizde bize iletilen tüm sorunları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getiriyoruz. Vatandaşımızın sesini mecliste daha gür hale getirmek için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Kürt vatandaşlarımıza yanlış bir söz söylemeyiz de söyletmeyiz de”

İYİ Parti ile Kürt vatandaşların arasını kimsenin bozamayacağını dile getiren Akşener, “Ben buradan bir kez daha söylemek istiyorum. Bu can bu bedende durdukça bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler. Kürt vatandaşlarımıza yanlış bir söz söylemeyiz de söyletmeyiz de. PKK’nın yanında duran şüphesiz ki vatan hainidir ancak Kürt vatandaşlarımızın büyük bir kısmı canları pahasına devletimizin yanında durdular. PKK, ayrılıkçı ve silahlı bir terör örgütüdür. Bizim Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bir il başkanımızın ailesinde tam 5 şehit var. Bizim bunu unutmamız mümkün mü? Herkese bir sorumluluk düşüyor. Biz ülkemizdeki ayrımcı dili de harami düzenini de ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımıza hak ettiği yaşamı sunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu. 

Organizasyon sonrası vatandaşlar ve esnaflarla da bir araya Akşener’e ziyaretlerinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, il ve ilçe yöneticileri ile partililer de eşlik etti.

Yorumlar (0)