Akşener: Birinci çıkacağız, "Başbakan Meral" olacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Muğla il kongresinde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. 1998'de Cumhurbaşkanı Erdoğan için gittiği Saraçhane'ye 2022'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için gittiğini kaydeden Akşener, "Bizim açımızdan tarih tekerrür ediyor." dedi. Seçimlerden birinci parti olarak çıkmak istediklerini söyleyen Akşener, "Başbakan Meral olacağım." ifadesini kullandı.

SİYASET 07.01.2023, 17:44 Hakan Öksüz
Akşener: Birinci çıkacağız, "Başbakan Meral" olacağım

İYİ Parti'nin Muğla il kongresi, Menteşe Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair görüşlerini paylaştı. 2017'de kurulan İYİ Parti'nin Muğla'da yaptıkları ilk mitingini hatırladığını kaydeden Akşener, partinin başarıya ulaşması için il il gezdiklerini söyledi.

Haksızlıkların karşısında duran kişiler tarafından kurulan İYİ Parti'nin, hakkında hapis cezası kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da destek verdiğini hatırlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu'nun maruz kaldıkları durumların benzerliğine dikkat çekti.

"Erdoğan için de İmamoğlu için de Saraçhane'ye gittim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu bir şiirden dolayı 1998'de mahkumiyet aldığını anımsatan İYİ Parti lideri, "Sayın Erdoğan, 3-4 ay hapis yattıktan sonra dışarı çıktı. Hapse giderken Saraçhane'de büyük bir kalabalık toplanmıştı. Ben de o gün oradaydım. Sayın İmamoğlu'nun davası için de yıllar sonra yine Saraçhane'ye gittim. Bizim açımızdan tarih tekerrür ediyor." ifadelerini kullandı.

"Seçimden birinci parti olarak çıkacağız"

"12 Eylül döneminde bile hakimler cübbelerine düğme dikmemişti." diyen Akşener, "Bugün yargının o döneme göre bile daha fazla vesayet altında olduğunu söyleyebilirim. Seçim yaklaşıyor. Bu seçimi kazanmak zorundayız. Kazanacağımızı iddia ediyorum. Seçimlerde birinci parti, İYİ Parti olacak. Ben de 'Başbakan Meral' olacağım. Bunu kapı arkalarında ahbaplık ederek değil, kendi çalışkanlığımızla kazanacağız." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)