Akşener: BBP ile aynı düşünüyoruz!

Siyasi partiler arasında artan ziyaret trafiği dikkat çekiyor. BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

SİYASET 09.02.2021, 14:37 10.02.2021, 10:37
Akşener: BBP ile aynı düşünüyoruz!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile, ziyarette bulunduğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşme sonrası basın karşısına çıktı.

BBP'nin kendileriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa teklifi ile ilgili görüşlerini aktardığını belirten İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi hatta bunun tartışılmasının bile mümkün olmadığı konusunda sayın Mustafa Destici ile aynı düşünüyoruz." dedi.

İYİ Parti'nin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" üzerindeki çalışmasını hatırlatan Meral Akşener, vesayet odaklarının etkisizleştirildiği; siyasete, yönetime burnunu sokmadığı; adaletin, hukukun, demokrasinin tesis edildiği bir sistem önerdiklerine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yeni anayasa" önerisinin içeriğini bilmediklerini, Mustafa Destici'nin ise kendilerine "Önyargısız yaklaşın" dediğini bildiren Meral Akşener, önyargılı olunmaması gerektiğini ifade etti.

"Memleket masası" tavsiyesini yeniden hatırlatan Akşener, Mustafa Destici'nin ziyaretinin, dişlerini sıkarak birbirine hitap eden siyasetçilerin dişlerini açmasına vesile olabileceğini kaydetti.

"1982 darbe anayasasından kurtulmalıyız"

"1982 darbe anayasasından" Türkiye'nin bir an önce kurtulması gerektiğinin altını çizen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa çağrısını samimi bulduklarını ve desteklenmesi gerektiğine inandıklarını, bu çağrının konuşulması gereken bir çağrı olduğunu ifade etti.

Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili zaten kimsenin "ülkenin bayrağı, ülkenin başkenti, resmî dil ve üniter yapısı değişsin" demediğini belirten BBP lideri Mustafa Destici, geriye kalan tüm konularda kırmızı çizgiler ortaya konulmadan herkesin oturup konuşması gerektiğini söyledi. 

Tam demokratik "seçim kanunu" ve "siyasi partiler yasası" istediklerini kaydeden Mustafa Destici, barajsız bir seçim kanunu istediklerini bildirdi.

BBP, HDP ile görüşecek mi?

Bir habercinin "HDP ile görüşecek misiniz?" sorusuna ise Mustafa Destici şu cevabı verdi:

"Büyük Birlik Partisi'nin HDP ile görüşmesi asla söz konusu olamaz. Bu konuda tavrımız gayet açıktır, nettir. Terörle iltisaklı, terörün partisi olduğu herkesçe bilinen HDP ile  görüşmemiz mümkün değildir. Eğer terör örgütleriyle aralarına mesafe koyarlarsa, PKK ve uzantısı PYD'yi terör örgütü ilan ederlerse, Türkiye'nin yanında, milletin birliğinin yanında yer alırlarsa BBP'nin kimseyle şahsi bir problemi yoktur."

Yorumlar (0)