Akşener: Afganistan'da ne işimiz var

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener’i gündeminde özellikle MKE’nin özelleştirilmesi ve Afganistan tepkisi vardı. 

SİYASET 23.06.2021, 12:16 24.06.2021, 09:49
Akşener: Afganistan'da ne işimiz var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Akşener’in gündeminde yerli aşının faz-3 çalışmaları, Afganistan meselesi, MKE’nin özelleştirilmesi gibi konular vardı. Akşener, konuşmasına, faz-3 çalışmasını sürdüren yerli aşı ile başladı: “Covid-19 aşımızın geldiği süreç açısından oldukça memnunuz. Fakat böylesine önemli olan bir sürecin baltalanmasına izin verilmemeli. Bilim Kurulu, bu süreci olduğu gibi yönetmeli. Millet yerli aşıyı beklerken bunu da algı operasyonuna kurban verirsen, işin altında kalırsın. “ 

“Türkiye, geçmişini bilmeyenler tarafından yönetiliyor” 

Akşener: “Türkiye, 19 senedir hem geçmişini bilmeyen hem de geleceğini görmeyen iktidar tarafından yönetiliyor. Bu fevkalade muhafazakar iktidar, Boşnak düşmanı Dodik için hatıra pulu bastırdılar. Sözde muhafazakarlığa bakın! Size de zihniyetinize de yazıklar olsun. O pullarda kullanılan mürekkep değil Müslüman kanı.” 



“MKE’yi peşkeş çekmeye çalışıyorlar” 

Akşener: “Milletine yabancılaşan iktidar, ömrünü tamamlamıştır. Bir de yalan söylüyorsa hele uzatmaları da tamamlamıştır. Sayın Erdoğan’da ve arkadaşlarında utanmanın zerresini göremiyoruz. Hepsi hizmet siyaseti yaptıklarını iddia etmeye devam ediyor. Gençler iş bulamıyor, bunlar 10 maaş veriyor. Çiftçilerimiz ve esnafımız iflasın eşiğine gelmişken iktidarın yandaşları maaşlarını tıkır tıkır alıyor. Tank-paleti verdikleri yetmiyormuş gibi MKE’yi de veriyorlar. Ordumuzun mühimmatının önemli kısmını üreten fabrikamızı peşkeş çekmeye utanmıyorlar. Onlar için öncelik, sarayın sefası.” 



“Kınalı kuzuların ayağına taş değerse senden biliriz” 

Akşener: “ABD, Afganistan’dan çekilse de aklı hala Kabil Havalimanı’nda. İç politikada ABD’ye demediğini bırakmayan Erdoğan, bu konuda gönüllü oluyor. Sayın Erdoğan, aklını başına alsın. Türk askeri, orada asla görev üstlenmedi. Güvenlik gerekçesi yokken sen Biden’a şirin gözükmek istiyorsan bunun izahı yoktur. ABD askerlerinin canını kurtarmak için kendi askerlerini riske atıyorsun. Kınalı kuzuların ayağına taş değerse senden biliriz.” 



Lütfü Türkkan’ın çiftliğinin yıkımına dair 

Akşener: “İki gündür Türkkan’ın çiftliği üzerinden konuşuyorlar. Bir basın mensubu arkadaşımız da soru sormak istedi. Sayın Türkkan’ın açıklamaları var bu konuda. Yıkıldı mı? Yıkıldı. Tamam, bitti. İletişim Başkanı’nın eviyle ilgili de bir şeyler çıktı ama biz ağzımızı açmadık. Tarihi eser meselesinin de nasıl yürüdüğünü biliyoruz. Bu konu üzerine konuşabilirdik ama konuşmadık. Fakat şimdi yandınız. ‘Devletten kiralanan araziye çökülmüş.’ deniyor. Şimdi bu konunun takipçisi ben olacağım.” 



“O günleri ne çabuk unuttun?” 

Akşener: “Adana’da çiftçilerimiz beni durdurdu. Ben ağzımı açmadım, onlar konuştu. Karpuz üreticisi bir kardeşimiz ağladı. Canı yanan çiftçi kardeşimiz çok feveran etti. Biz basına, arkadaşımızın söylediklerini yayınlamayın dedik ama bir haber kanalı günlerce bunu yayınladı. Erdoğan, çiftçilerimiz zaten bitmiş ve çökmüş. Biz birlikte boğuşalım, sen onlarla oynama, onları korkutma. Sen hem hakaret hem tehdit ediyorsun. Sen de o günlerden geçtin. Babalarımızın eve ekmek getiremediği neslin çocuklarıyız, o günleri ne çabuk unuttun? Sade suya ekmek banmış çocuklarız bunları ne çabuk unuttun? Garibanla oynadığında Allah’a dokunur da öyle bir çarpılırsın ki seni kimse kurtaramaz.” 

Yorumlar (0)