Akşener: 23 Haziran'da korku duvarını yıktık!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Haziran'da yapılan İstanbul seçimi ile 'korku ve kabus' duvarını yıktıklarını söyledi.

SİYASET 21.07.2019, 11:27 21.07.2019, 11:33
Akşener: 23 Haziran'da korku duvarını yıktık!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Haziran'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi ile 'korku ve kabus' duvarını yıktıklarını ifade etti. Akşener, 31 Mart'ta 20 binlerde olan farkın yenilenen seçimde 800 binlere çıktığına dikkat çekti.

İYİ Parti lideri, İstanbul’da 31 Mart seçiminin ardından sivil darbe yapıldığını vurgulayarak, "Ekrem Başkan süreci çok iyi idare etti. 25 Ekim 2017’de İYİ Parti’yi kurmasaydık bugün neyi konuşacaktık? Korku duygusunun kalkmasında İYİ Parti’nin çok önemli rolü var." dedi. 

"Hakkımda açılan soruşturmanın zamanlamasını ilginç buluyorum"

2016 yılında hakkında açılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına tepki gösteren Akşener, "Sağ siyasetçiler içinde alışveriş noktasında sıfır irtibatı olan, çok az siyasetçiden birisiyim. Güçlenen bazı gruplarla siyasetçilerin alışverişi olur. Erdoğan da önce korkutur, sonra istediğini alır. Hakkımda açılan soruşturmanın zamanlamasını ilginç buluyorum. Milat 17/25 Aralık 2013 ise Bahçeli, odasındaki saatin pilini yerine taktı mı?" ifadelerini kullandı.

"Parlamenter sistemi güçlendirerek yola devam etmeliyiz"

Akşener, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesinden yana olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sistemden vazgeçmeyeceğine inandığını kaydeden Akşener, şunları söyledi:

"Erdoğan partisinin içinde, dışında, muhalefet kanadında yapılan tartışmaları izler ama asla geçit vermez. Asla normalleştirmez. Dilini yumuşatmaz. Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Erdoğan'ın isteğiyle söylediğine inanıyorum. Başından beri başkan olmayı arzu etti. Hukukun üstünlüğüne, adalete uyan bir başkanlık talep etmedi. Biz de 24 Haziran'dan beri Anayasa taslağı üzerinde çalışıyoruz. Parlamenter Demokratik Sistem'in arkasında duruyoruz. Türkiye nereye doğru evrilecek, bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Tartışmalar giderek büyüyecektir."

Meral Akşener, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Erdoğan rejimi tartışmayla devam edecektir. Konsensüs olmaz. 16 Nisan referandumunda şahsen ben ve arkadaşlarımız birlikte çalıştık. İki şeye inanıyorum: 150 yıllık parlamenter demokrasi tecrübemiz var. Elbette değişiklikler, iyileştirmeler yapılmalıdır. Ama eski bir bilim insanı olarak iddiamız, en idealini getirmeye kalkışsak en az 15 yıl kaos yaşanır. Bununla uğraşmak yerine, gündelik hayattaki hukuki düzenlemeler için dahi sistem değişecek. Parlamenter sistemi güçlendirerek yola devam etmeliyiz. Ben ve parti yönetimimiz, seçmeniyle aynı konu üzerinde duruyorlar. Seçmenimiz de parlamenter demokrasiyi istiyor. Kafa karışıklığımız yok."

Yorumlar (0)