Akşener: 13 şehidin sorumlusu Erdoğan’dır

Pençe-Kartal 2 Harekatı'nda "sorumluluk" tartışmalarına yönelik açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sorumluluğun siyasi irade olarak o talimatı verenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğunu ve kendisinin de bur itiraf ettiğini belirterek, “Kabullenmiş, sorumluluğu almış. Güzel bir şey." ifadelerine yer verdi. 

SİYASET 18.02.2021, 15:56 18.02.2021, 15:59 Hanife
Akşener: 13 şehidin sorumlusu Erdoğan’dır

Keçiören'de özel halk otobüsleri toplanma noktası olan Subayevleri durağına ziyarete giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazeteciler, Akşener’e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pençe-Kartal 2 Harekatı'nda sorumlusunun; Başkomutan ve yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı'ndan, savunma ve iç işleri bakanlıklarından, askerinden polisine ve istihbaratçısına kadar tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğuna yönelik açıklaması hatırlatılarak, "Sizce sorumlu kim?" diye sordu.

Yöneltilen soru üzerine Akşener, "Sayın Erdoğan, 'Sorumlu benim' demiş. Doğrudur, başkomutanlar talimat verir. Baştan aşağı başarılı olur inşallah Türkiye'nin terörle mücadelesindeki her adımı.” diyerek buradaki hiçbir kişinin bunun tersini düşünmeyeceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorumluluğun kendinde olduğunu itiraf edip, kabul ettiğini belirterek sözlerine şunu ekledi, “Sorumluluğu almış. Üstlenmiş Sayın Erdoğan, bu güzel bir şey, takdir ettim." değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, bir gazetecinin, Erdoğan'ın ifadesini yinelemesi üzerine "Ne dediğini anladım da Sayın Erdoğan, 'Devlet eşittir benim' diyor. İyi, güzel de o zaman AK Parti Genel Başkanı olmayı bir kenara koysun.” diyerek Erdoğan’ın hayatında bir kez olsun herkesin Cumhurbaşkanı olmaya denemsini bunun çok faydalı olacağını belirtti.  

Yorumlar (0)