Aksakal’dan asgari ücret değerlendirmesi: “Üretim çoğaltılmalı”

Asgari ücret görüşmelerine değinen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Asgari ücretin belirlenmesi süreçlerinde hem devletin hem de işverenlerimizin kasası güçlü bir duruma gelsin" dedi.

SİYASET 01.12.2022, 17:44 01.12.2022, 17:48
Aksakal’dan asgari ücret değerlendirmesi: “Üretim çoğaltılmalı”

Parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemi değerlendiren Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, askeri ücret görüşmelerine değindi.

“Sözün bittiği yer”

Toplumun stresli olmasının, spor sahalarına da yansıdığına yönelik görüntüleri "irkilerek" ve "üzülerek" izlediğini söyleyen Aksakal, "Geçtiğimiz günlerde düzenlenen İzmir’in iki güzide takımının mücadelesinde meydana gelenler, sözün bittiği yeri anlatması noktasında oldukça çarpıcı bir örnektir. Rakip takımın futbolcusuna öldürmek üzere bir refleksle saldırmak hiçbir şekilde hoş görülmemelidir” dedi.

“İnat etmeyin, karma ekonomi sistemine geçiş yapın”

Ekonomi alanında yaşanan sorunların en aza indirilmesi yönünde tespitler yaptıklarını ifade eden Aksakal, “Bir muhalefet partisi olarak, bugünde de geçmişte yaptığımız gibi hükümetin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Uzun bir süredir ekonomide görülen problemlerin en aza düşürülmesi noktasındaki öneri ve tespitlerimizi ortaya koymuştuk. Bunların hepsini kamuoyuna anlattık. Bu vesileyle bir defa daha yenilemek istiyorum. Bu konuda inat etmeyin, İzmir İktisat Kongresi'nde verilen kararlar noktasında karma ekonomi sistemine geçişi yapın. Küresel seviyede enflasyon ile diğer ülkelerin yüzde 5'lerle, yüzde 18'lerle uğraştığı bir arenada biz, yüzde 123'lerle uğraşmak durumunda kalmayalım" şeklinde konuştu.

“Hem devletin hem de işverenin kasası güçlü konuma gelsin”

Büyükşehir yasasını hızlı bir şekilde değiştirilip daha sonra köylere geri verilmesi gerektiğini ifade eden Aksakal, "Kentsel tarım gafletinden kurtularak, tarımı kırsalda ve köylerde yapmanın çabası içerisinde olalım. Üretimi çoğaltalım ki, yarın gerçekleştirilecek olan asgari ücret tespit aşamalarında hem devletin hem de işverenlerimizin kasası güçlü konuma gelsin" dedi.

Yorumlar (0)