Aksakal, Karamollaoğlu'nu ziyaret etti!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ziyarette bulundu.

SİYASET 23.12.2020, 17:03 23.12.2020, 18:55
Aksakal, Karamollaoğlu'nu ziyaret etti!

DSP (Demokratik Sol Parti) Genel Başkanı Önder Aksakal, “Ekonomi, Hukuk, Demokrasi Ve İnsan Hakları Reformu" ziyaretleri kapsamında SP (Saadet Partisi) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ziyarette bulundu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından ağırlandı. İki lider arasında 40 dakikayı aşkın süre gerçekleşen görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

Temel Karamollaoğlu, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Türkiye'nin içinde yer aldığı sorunlara dair güzel bir rapor hazırlayarak kendilerine de takdim ettiklerini belirterek, ziyaret sebebiyle DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a teşekkür etti. 

DSP Genel Başkanı Aksakal ise "Ekonomi, Hukuk, Demokrasi ve İnsan Hakları Reformu" üzerine hazırladıkları tavsiyeleri içen raporu SP Genel Başkanı Karamollaoğlu'na takdim ettiklerini ifade etti.

Ziyarette "hukukun üstünlüğü" üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Genel Başkan Önder Aksakal, adalet ve hukuk günü gelip çattığında herkesin sığındığı tek ve en büyük güvenli liman olduğunu ve bunun hiç kimsenin unutmaması gerektiğini dile getirdi.

2021 bütçe görüşmeleri kapsamında tarımsal üretim konusunun ikinci plana itildiğini kaydeden Önder Aksakal, bütçe kanununun adil olmadığına dair görüşünü de şu şekilde ifade etti:

"Tek sermayesi emeği olan asgari ücret mahkûmları, gün boyu çalışarak evine ekmek parası götürmek gayretinde. Bu insanlara açlık sınırının altında bir ücret reva görülüyor. Bunu dikkate aldığınızda da bütçe kanununun ne kadar adil olduğu da ortaya çıkıyor. Bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz."

Yorumlar (0)