Aksakal'dan sert eleştiri: “Nebati’nin gözlerindeki ışıltı, borç peşinde koşmaktan söndü”

DSP Lideri Aksakal, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken ana gündem maddesinde ülke ekonomisi vardı. Emekli, memur ve işçi maaşlarına en az 3 bin TL seyyanen zam yapılması gerektiğini vurgulayan Aksakal, “Bu artık kaçınılmazdır.” ifadelerini kullanarak vatandaşların zorlandığını bildirdi.

SİYASET 10.02.2022, 17:10 10.02.2022, 18:03
Aksakal'dan sert eleştiri: “Nebati’nin gözlerindeki ışıltı, borç peşinde koşmaktan söndü”

Demokratik Sol Parti Lideri Önder Aksakal, bugün bir basın toplantısı gerçekleştirerek haftalık ülke ve dünya gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Her hafta olduğu gibi bu hafta da konuşmasına koronavirüs pandemisi ile başladı: “Sayın Fahrettin Koca’nın ‘Endişe etmeyin!’ sözlerini sarf etmesinden bu yana vaka sayısı 1 milyon 210 bin 981’i bulurken vefat eden vatandaşlarımızın sayısı da 2 bin 606’ya dayandı. Bu konuda artık söyleyecek söz bulamıyorum. Demek ki verilen tavsiyeye itibar edilse manzara daha da içler acısı hale bürünecek. Buradan halkımıza, beni dinleyenlere yeniden seslenmek istiyorum ki sakın ha Sağlık Bakanı’na güvenip de rehavete kapılmayın. Çünkü kendisinin açıklamalarından anladığımız kadarıyla günde ortalama 217 kişinin hayatını kaybetmesi Bakan Koca’nın gözünde bir tür eğitim zayiatı.”

“Geçen hafta ifade ettiğim durumu bu hafta Ispartalılar yaşadı”

“Geçen haftaki konuşmamda kış şartlarının ağırlaştığını ve soğuk havanın vatandaşa her anlamda zorluk getireceğini dile getirmiştim. O konuşmamda ifade ettiğim durumu bu hafta Ispartalılar en acı şekilde yaşadı. 113 bin abone etkilendi ve insanların dünyayla bağlantısı günlerce koptu. Buradan çıkaracağımız sonuç ise bir tür yönetim zafiyetinin bulunduğudur. Bu mağduriyetin sorumluları hakkında soruşturma başlatılmalıdır. Bu şehirdeki vatandaşlarımızın zararları da karşılanmalıdır. Sosyal devlet olmak bunu gerektirir.”



“Ekonomideki şiddetli savrulma hali hızla sürüyor”

“Yurt genelinde ekonomik savrulmalar şiddetlenmiş halde hızla devam ediyor. Ne yazık ki hükümet de kendini koruma refleksine tutunarak kuytu yerde saklanmış, fırtınanın öyle ya da böyle son bulmasını bekliyor. Ancak şu bir gerçek ki fırtınanın dinmesi için bazı adımlar atmak gerekir. İngiltere’de tefecilerin peşinde koşmaya devam edildiği müddetçe bugünkü fırtınalar yarın tayfuna dönüşür. Öyle bir Hazine ve Maliye Bakanı iş başına geldi ki kendisi evlere şenlik. Bakanlık koltuğuna oturduğunda gözleri ışıl ışıl parlayan Bakan Bey’in borç peşinde koşmaktan gözlerindeki feri söndü. Ortalık yangın yeri, mazotun litresi 20 TL, domatesin kilosu 25 TL, nakliyeciler kontak kapatıyor, sanayiciler şalter indiriyor ama bizim TBMM başkanı dükkana bir haftalık tatil yazıyor. Allah affetsin! Öte yandan muhalefet partileri de sadece ağlıyor.”

“Üretim ekonomisi, bu ülkenin kurtuluş anahtarıdır”

“Daha önceki konuşmalarımızda defalarca söylediğimiz şeyi bu hafta da yineliyoruz: Bu ülkenin kurtuluş anahtarı üretim ekonomisi, karma ekonomi sistemidir. Para babalarının ve sermaye sahiplerinin inayetine muhtaç olmakla bu ağır yükün altından kalkılmaz. Artık halkın ve kamunun zorunlu giderlerindeki fiyat artışı kontrol edilemez hale bürünmüştür. Bu sorunun tek parti ile ortadan kaldırılamayacağını görüyoruz. Çözüm için milli hükümet yapısıyla hareket edilmelidir. Ancak zamlar kontrol altında tutulursa vatandaş rahat nefes alır. Halkın büyük çoğunluğu gelecekten umudunu kesmek üzere. Cumhurbaşkanı’nın çevresindeki danışman kadrosunun nasıl bir anlayış ve hesap içinde olduğunu artık anlayamıyoruz. Çünkü bu kadar yanlış başka bir şekilde bir arada yapılamaz. Biz her zaman olduğu gibi kendisine doğru yolu göstermekten sorumluyuz. Bu kapsamda memur, emekli ve işçiye 3 bin TL seyyanen zam yapılmalı, akaryakıt ve gıda zamları durdurulmalı, ÖTV de süresiz olarak kaldırılmalıdır.”



“Atatürk’e olan minnet duygusu yok edilemez”

“Atatürk’e olan minnet duygusu da kalplerdeki Atatürk sevgisi de yok edilemez. Atatürk’ün herhangi bir anıtına zarar vermekle bu milletin ruhundaki Atatürk inancı ortadan kaldırılamaz. Buna, faşist Kenan Evren cuntasının bile gücü yetmedi. Şu sosyal medya kanallarında fink atan sözde din adamlarının ve cumhuriyet düşmanlarının halkı zehirlemesine izin vermeyin. Bu saldırılar gündem değiştirme çabalarıdır ve bunları gerçekleştirenlere ‘meczup’ denilerek konu kapatılamaz. Bu meczuplar yüzünden gün gelir mahcup olursunuz.”

“Cumhurbaşkanı’nın adaylığı hakkındaki sorundan haberdarlar”

“MHP Lideri Sayın Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması hakkında bir açıklamada bulundu. Cumhur İttifakı, kendisinin yeniden aday olacağını belirtiyor. Ancak Anayasa’nın 101’inci maddesine göre Sayın Erdoğan yeniden aday olamaz. Bunun üzerine Sayın Bahçeli de ‘Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya hazırız.’ ifadesini kullandı. Yani böyle bir sorunun olduğunu kendileri de biliyor. Şartları zorlamanın da toplumu kutuplaştırmanın da kimseye faydası olmaz. Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes Anayasa’ya uymalıdır.”

“TMT hakkında söylenenleri ibretle dinledik”

“Dün bir televizyon kanalında bulunan Ayşenur Arslan isimli hanımefendinin Kıbrıs hakkındaki açıklamasını ibretle dinledik. Kendisi, Kıbrıs’ın Rum Adası ve Küçük Yunanistan olması hakkında. EOKA örgütünün katliamları hakkında Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) ismini zikrettiği bir konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşma Rum-Yunan yardakçılığı ve EOKA militanlığıdır. Kıbrıs’ta öldürülen kumarhane sahibinin TMT ile ilgisi yoktur. Hanımefendinin konuşması hakkında cumhuriyet savcılığını göreve davet ediyorum.”

Yorumlar (0)