"AKP Kuran okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır"

Saadet Partili İslam, 7 Haziran-1 Kasım sürecini örnek göstererek AKP'nin kaybettiği seçimleri geri kazanmak uğruna elinden geleni yapacağını söyledi. 

SİYASET 17.10.2019, 10:50
"AKP Kuran okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır"

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın TBMM'deki “Az önce baktım sayın AK Parti Sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde" iktidar kanadından büyük tepkilere sebep oldu.

TBMM’de dün gündem Barış Pınarı Harekâtı’ydı. Meclis kürsüsünde harekât hakkında konuşan Saadet Partili Cihangir İslam’ın iktidar partisini eleştirdiği sözler büyük dikkat çekti. İslam, sözlerine "Bizim burada, AK Parti ve sizin icraatlarınıza karşı söylediğimiz hiçbir şey ne Türk Silahlı Kuvvetlerine ne de Mehmetçiğimizedir. Hiç kimse siyaseti, Silahlı Kuvvetlerin arkasına veya Mehmetçiğin arkasına saklanarak yapmaz. Onlar sadece sizin kararlarınızı uyguluyor ve bizim bütün eleştirilerimiz sizin aldığınız siyasi kararlaradır. Bunun altını çizdikten sonra, az önce baktım sayın AK Parti sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde” ifadeleriyle başladı.

Bunun üzerine, AK Partili vekiller “terbiyesiz” diyerek İslam'a tepki gösterdi. Öte yandan, harekâtla ilgili sadece 3 partinin bilgilendirildiğini söyleyen İslam, "HDP niye bilgilendirilmedi? HDP bu ülkenin bir parçası değil mi? HDP bu ülkede milyonlarca seçmeni temsil etmiyor mu arkadaşlar? E, peki, niye 3 genel başkanla yetindiniz. Neden Sayın Karamollaoğlu'nu gelip bilgilendirmediniz veya toplantıya davet edip bilgilendirmediniz? Tabii, diğer sayın genel başkanları da bu işin içine katıyorum. Ama siz tek başınıza karar alacaksınız ve bu Meclisin sizin arkanızda durmasını ısrarla ve ısrarla isteyeceksiniz." diyerek sitem etti. 

"Ülke burası arkadaşlar"

Eleştirilerine devam eden İslam, AKP'nin aşiret anlayışı yerleştirmek istediğini söyleyerek, beklentilerin sadece ve sadece onaylanmak olduğunu belirtti. Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan İslam, "Sayın Genel Başkanınız bugün dedi ki. "Hepimiz ülke etrafında birleşelim." Ülke burası arkadaşlar. Onun kastettiği AK Parti ve onun etrafında birleşmek. Biz zaten ülkeyiz. İşin burada detaylıca konuşulmasını isteriz ama şöyle tarihe bir baktığımızda, sizin kararlarınıza, tek başınıza aldığınız kararlara, istişaresiz aldığınız kararlara çok da güvenemiyoruz." şeklinde konuştu. 

Güvenmeme sebeplerini sıralayan İslam, "Genel Başkanınız en çok kandırılan ve en çok aldatılan insan. Tek başına karar alan bir insan. İkincisi: Sizin bu kararları alırken siyasi bir hesabınız olup olmadığından ben şahsen emin değilim. 7 Haziran-1 Kasım sürecine bakıyorum, sizin sadece ve sadece kaybettiğiniz bir seçimi geri alabilmek için neler yapabileceğinizi görüyorum.  İşte bu yüzden diyorum ki sizin herhangi bir siyasi eyleminizin, aldığınız bir kararın arkasında bir menfaat ilişkisinin olmaması hemen hemen mümkün gelmiyor bana." ifadelerini kullandı.

CHP ve HDP vekilleri İslam'ı alkışlarken AKP sıralarından da İslam'ın konuşması sık sık kesildi.

Yorumlar (0)