AK Partili Yavuz'dan "Yeniden Refah Partisi" ve "kadın hakları" açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Yeniden Refah Partisi'nden kadın haklarına yönelik anormal bir istek geldi mi?" sorusunu yanıtladı. Cumhur İttifakı'ndaki her partinin seçimlere kendi logosuyla gireceğini kaydeden Yavuz, HÜDA-PAR ile yapılan görüşmelerden bahsetti. Yavuz, depremzedelerin oy kullanması hakkında gelen soruları da cevaplandırdı.

SİYASET 27.03.2023, 14:43 Hakan Öksüz
AK Partili Yavuz'dan "Yeniden Refah Partisi" ve "kadın hakları" açıklaması

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı'na katılan partilerin seçimlerdeki durumu hakkında konuştu. Her partinin seçime kendi amblemiyle gireceğini vurgulayan Yavuz, " Pusulanın içinde 4 partinin de yeri farklı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak adayımız olacak." dedi.

Cumhur İttifakı'na katılım kararı alan Yeniden Refah Partisi'ne yapılacak ziyaret hakkında bilgi veren Ali İhsan Yavuz, "Cumhurbaşkanımız, Yeniden Refah Partisi'ne ziyarette bulunacak. Tarih henüz net değil. Yeniden Refah Partisi'nin hassasiyet gösterdiği mutabakat metninde zaten bizim de kabul ettiğimiz ilkeler var. Bir araya geliş sebebimiz, 'kim kaç vekil alacak?' gündemine bağlı olmamalı." ifadelerini kullandı.

"Yeniden Refah Partisi'nden anormal bir teklif gelmedi"

Yeniden Refah Partisi ile bir araya geldikleri ilk görüşmeden bahseden Yavuz, "Seçime kendi logolarıyla girmek istediler. Biz, 'acaba böyle olmasa olur mu?' dedik ama kabul etmediler. Biz de bunu kabul ettik. Seçimde hibrit bir model olur mu, olmaz mı? Bunu tartışacağız. Temel noktalarda uzlaştık. Yeniden Refah Partisi'nden kadın haklarına yönelik anormal bir teklif gelmedi. Haklarını yemeyelim. Sayın Cumhurbaşkanımız, kadın hakları konusunda  son derece titiz." diye konuştu. 

HÜDA-PAR ile yapılan görüşmeler

HÜDA-PAR'ın durumu hakkında da konuşan Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "HÜDA-PAR ile yaptığımız görüşmeler sorunsuz geçti. Hızlı şekilde görüşmeyi bitirebildik. Karşılıklı bir uzlaşıya ulaştık. Kendi listemizden HÜDA-PAR'a yer vereceğiz. Bunlar net kazanabilecekleri yerler olacak." dedi.

AK Parti'de 3 dönem kuralı 

"AK Parti'de 3 dönem kuralı uygulanacak mı? sorusunu da yanıtlayan Yavuz, "22 yıldır AK Parti'deyim. Bunun 13 yılını genel merkezde seçim katında geçirdim. Makamlar ve statüler önemli değil. Milletvekilliğinin dışında da bu partinin bünyesinde görevlerde bulundu. Davaya nasıl katkı sağlayacaksak orada oluruz. Su götürmez bir değişim beklentisi mevcut. MYK ile MKYK tarafından karar verilecek." değerlendirmesinde bulundu. 

Depremzedelerin oy kullanması

Depremzedelerin nasıl oy kullanacağı hakkında pek çok sorunun geldiğini hatırlatan Ali İhsan Yavuz, "Seçmen listeleri askıda. 2 Nisan'a kadar bu durum sürecek. Adres kaydının alınması gerekiyor. Vatandaşlarımız, 2 Nisan'a kadar adreslerini yaşadıkları yerlere aldırsın. Şu ana kadar 280 bin seçmen fiilen kaydını aldırdı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)