AK Partili Ünal: Son sınavımızı veriyoruz

Ünal, "Birileri, '20 sene oldu, siz yoruldunuz.' diye konuşuyor. Ben 20 senedir bu davanın çatısı altındayım. Ben partimde herhangi bir yorgunluk gözlemlemiyorum. Peki ne görüyorum? Büyük davaların ve mücadelelerin son sınaması da kendisiyledir. An itibarıyla biz son sınavımızı vermekteyiz." dedi.

SİYASET 23.10.2021, 22:21
AK Partili Ünal: Son sınavımızı veriyoruz

AK Partili Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Samsun'da konuştu. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yegane derdinin, milletin mücadelesi olduğunu ifade etti.

"Son sınavımızı veriyoruz"

AK Parti'nin 1000 senelik bir millet hareketi olduğuna işaret eden Ünal, şöyle konuştu:

"Biz 1000 seneden bu yana bu toprakların tüm davasını, tüm iddiasını, tüm mücadelesini omuzlayan tarafız. Biz politikayı diğerleri gibi kuru bir iktidar kavgası şeklinde tanımlamıyoruz. Biz politikayı insanın ve insani değerlerin, insanın üzerinde yükseldiği merhameti, ahlakı, inancı yaşatmak adına yapıyoruz. Biz Sayın Erdoğan'da bunun mücadelesine şahit olduk. Birileri, '20 sene oldu, siz yoruldunuz.' diye konuşuyor. Ben 20 senedir bu davanın çatısı altındayım. Ben partimde herhangi bir yorgunluk gözlemlemiyorum. Peki ne görüyorum? Büyük davaların ve mücadelelerin son sınaması da kendisiyledir. An itibarıyla biz son sınavımızı vermekteyiz. 17-25 Aralık 2013, 15 Temmuz 2016 gibi çok sayıda badire atlatmış parti teşkilatlarının son sınanması da son sınavı da kendisiyledir. İnşallah bu sınavı da aşacağız."

"Muhalafettekiler siyaset yaptığını söylemesin"

Ünal, muhalefeti eleştirerek, şöyle devam etti:

"Bugün biz karşımızda siyaset yapanlarla mı mücadele ediyoruz, yoksa düşmanlık yapanlarla mı? Bana, 'Türk siyasetinde bir gerilim mevcut.' diyorlar. Siyaset düşmanlığı değil, rekabeti gerektirir. Karşımızdaki partiler keşke bizim siyasi rakiplerimiz olabilse. Muhalefet, iktidara alternatif üretebilmek demektir. Karşımızdaki partilerin bir alternatif olduğunu, bir tavsiye getirdiğini, bir çözüm yolu ortaya koyduğunu hiç gördünüz mü? 'İktidar bu kadar yaptı, biz iktidara gelince şu kadarını yapacağız.' dediklerine hiç şahit oldunuz mu? 'İktidar savunma sanayisinde ülkemizi bu noktaya getirdi, biz de iktidar olduğumuzda şu noktaya getireceğiz.' dediklerini hiç gördünüz mü? 'Mavi vatan hususunda global alanda bu anlaşmalara imza atacağız.' dediklerini duyabildiniz mi? Hayır. Karşımızda Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı gözlerini tamamen kör ettiği için düşmanlıkları ülke düşmanlığına çevrilmiş bir yapı var ne yazık ki. Bu sebeple de karşımızdaki partiler siyaset yaptıklarını asla dile getirmesin."

Yorumlar (0)