AK Partili Kavuncu: Türkiye'de 24 yıl boyunca 'Allah' demek yasaklandı

Erol Kavuncu, "İslam'ın hiçbir zaman sanata, bilime, ilime karşı olmadığını öğrenin. Belki o zaman halkla gerçek anlamda barışarak helalleşme olanağı bulur, iktidar olma düşleri kurabilirsiniz." dedi.

SİYASET 04.01.2022, 22:16
AK Partili Kavuncu: Türkiye'de 24 yıl boyunca 'Allah' demek yasaklandı

AK Parti Çorum Milletvekili Kavuncu, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, CHP'li Özgür Özel'in, 4 ila 6 yaş aralığındaki çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi verilmesine yönelik olarak "Orta Çağ zihniyetine doğru yönelmek." şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi. Kavuncu, “Tam anlamıyla milli şeflik, tek parti ve 28 Şubat dönemlerini geri getirme teşebbüsü olan bu sözler, CHP’nin son dönemlerde, Türkiye'de muhafazakar kesimden oy alabilmek için yaptığı şirinliklerde ne denli samimiyetsiz olduğunu ortaya koymuştur. Üstüne üstlük son günlerde iktidara çok yakın olduklarına kendilerini bir hayli inandırmışken, Özel’in bu açıklaması, CHP içinde de 'Bir çuval inciri berbat etti...' şeklinde karşılanmış olmalıdır.” sözlerini sarf etti. 

"'Allah' demeyi yasakladınız"

Kavuncu, "Müslüman bir ülkede çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretmeyi 'Orta Çağ' zihniyeti olarak tanımlayan CHP, hangi maskeyi takarsa taksın, bu şekilde fecaatler işlemeyi sürdürecektir. Değiştiğinizi iddia ederek millete değişik imajlar vermeyi bırakın. Siz iktidara geldikten sonra halkı akrep gibi sırtından sokarsınız. CHP yüzünden bu ülkede 24 sene boyunca 'Allah' demek, Kur'an-ı Kerim okumak yasaklandı. 1930-50 seneleri arasında din görevlisi yetiştirilmedi. 18 sene boyunca ezanın okunması yasaklandı. 1944'te çıkardığınız kanunla namaz kitabını yasakladınız. 1938-50 seneleri arasında ecdattan yadigar kalan birçok dini yapı satıldı, yıkıldı." şeklinde konuştu. 

"Özgürlüğünüz bir yere kadar"

Kavuncu, "Sayın Özel, kimsenin çocuğu zorla Kur'an-ı Kerim kursuna yazdırılmıyor. Siz çocuklarınıza isterseniz yoga öğretin, isterseniz bale öğretin, neye inanıyorsanız onu öğretin. Öldükten sonra alkışlarla gömülmeyi ya da yakılmayı da dileyebilirsiniz. İsterseniz cenaze namazınız da kılınmaz. Hürriyetiniz buraya kadar, haddinizi aşmayın. Benim çocuklarım hakkında yorumda bulunma." dedi. 

"Ağzınızdaki sakızı atın"

Kavuncu, senelerdir örnek olarak gösterilen bazı devletlerde din eğitiminin, 2-3 yaşlarında başladığını, rahibe ve papazların ders verdiğini dile getirdi.

Orta Çağ'daki karanlığın Batı'ya ait olduğunun altını çizen Kavuncu, "Artık ağzınızdaki bu kokuşmuş, çürümüş sakızı atın. Bu akıllara zarar ezberlerinizden artık kurtulun. Kilise ile caminin aynı olduğu ihanetinden, saplantısından vazgeçin. İslam'ın hiçbir zaman sanata, bilime, ilime karşı olmadığını öğrenin. Belki o zaman halkla gerçek anlamda barışarak helalleşme olanağı bulur, iktidar olma düşleri kurabilirsiniz." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)