AK Partili Erdem: Bakan Soylu tehdit altında, korumamız lazım

Peker'in büyük yankı uyandıran video paylaşımları ile ilgili olarak AK Partili Erdem'den açıklama geldi. Erdem, "Bakan Soylu büyük tehdit altında." dedi.

SİYASET 15.05.2021, 20:33
AK Partili Erdem: Bakan Soylu tehdit altında, korumamız lazım

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kişisel sosyal medya kanalı üzerinden ortaya attığı iddialara dair konuştu.

AK Partili Erdem, Peker'in sözlerinin yargıya taşınmaması üzerine sorulan bir soruya, "Bir mafya ile ismi geçen, pek çok sıkıntılı işle ismi anılan bir şahsın söylemleriyle savcılar harekete geçsin de tüm namussuzlara yeni bir alan mı açmış olalım yani?" şeklinde yanıt verdi.


(Orhan Erdem)

"Sedat Peker gibiler çıkacak"

Erdem, şöyle devam etti:

“Bu tür yayınlar ülkemize yakışmıyor. Mafya ile ismi geçen bir şahsın sözleri üzerinden Türkiye'de kararlar verilecek değil. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk göreve geldiği günden bu yana birçok kişinin ayağına bastı. Sedat Peker gibi kişiler çıkar ve çıkacaktır da. Neler olacağını göreceğiz. Henüz çok erken.

"Gereken yapılacak"

Gereken durumda ivedilikle soruşturma açılır. Sayın Cumhurbaşkanımız bunlara izin vermez. Bir mafya ile ismi geçen, pek çok sıkıntılı işle ismi anılan bir şahsın söylemleriyle savcılar harekete geçsin de tüm namussuzlara yeni bir alan mı açmış olalım yani? Bir yerlerden kötü kokular geliyorsa, bu ülkenin çok önemli bir istihbarat sistemi var. Cumhurbaşkanımıza tüm bilgiler gider. Gereken neyse yapılır. İstihbaratımız video paylaşan her kişinin arkasından giderse, bir ülkenin adaletinin ve demokratik duruşunun bir manası kalmaz. Gereken her şeyin yapılacağına emin olabilirsiniz.

"Bakanımız tehdit altında"

Bu olayın arkasında neler olduğunu zaman gösterecek. Bu cesareti Peker'e kim veriyor? Bir hesap var, bu çok belli. Sayın Soylu, yaptıklarıyla milletin gönlünde taht kurdu. Bakanımız büyük bir tehdit altında. Onu hepimizin koruması gerekiyor. Allah onun yardımcısı olsun. Sayın Soylu, bu tür kişilerle, bu tür işlerle uğraşacak değil. Buna asla tenezzül dahi etmez. Bir yerlerde çıkarlarını yitirenlerin, kendilerine de sıranın geldiğinin farkına varanların son çırpınışlarına şahit oluyoruz."

Yorumlar (0)