AK Partili Demiröz'den 'il sayısı' açıklaması

Vedat Demiröz, Bitlis'e bağlı Ahlat ilçesinde yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen kararla ülkemizin il sayısının 100'e yükseltileceği bir zamanda, Allah'ın izniyle Ahlat'ımızı da bu kentler arasına alacağız. Bu duruma bürokrasi olarak hazırlıklı olmamız gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Demiröz, "Bu hususta verilmiş kesin bir karar yok." dedi.

SİYASET 25.06.2022, 19:47 25.06.2022, 21:13
AK Partili Demiröz'den 'il sayısı' açıklaması

Ahlat Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destekleriyle 1071 Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde, Anadolu coğrafyasına ait yöresel lezzetler ve el sanatları ustalar tarafından tanıtılıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, etkinliğin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Türklerin Anadolu coğrafyasına giriş kapılarının açıldığı en önemli noktalarından birinin Ahlat olduğunu dile getirdi.

"2023 yılında zafer, Türkiye'yi sevenlerin olacak"

Ülkemizin en büyük millet bahçesinden birinin ilçeye inşa edildiğini aktaran Demiröz, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen kararla ülkemizin il sayısının 100'e yükseltileceği bir zamanda, Allah'ın izniyle Ahlat'ımızı da bu kentler arasına alacağız. Bu duruma bürokrasi olarak hazırlıklı olmamız gerekiyor. Son iki senede pandeminin etkisinden, tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye de etkilendi. Fakat 20 seneden bu yana ülkeyi dünya ülkesi konumuna getiren bir dünya liderimiz var. Liderimizin etrafında kenetlenerek ülkemiz bugün tam bağımsız bir ülke konumuna geldi. Sizler de seyrediyorsunuz, dış siyasette dünyaya sesini duyuran, çatışma yaşayan ülkeleri aynı masaya oturtan, yeri geldiğinde dünyadaki tüm mağdur ülkeleri yanına alan, onlara kol kanat geren lider bir ülke olduk. 2023 yılında zafer, Türkiye'yi sevenlerin olacak."



"Kesinleşmiş bir karar yok"

Sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Demiröz, "Bugün Ahlat'ta gerçekleştirdiğim konuşma, bazı basın organlarında 'il sayısı 100'e yükseltilecek' şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu konuda verilmiş kesin bir karar yoktur. Oysaki yaptığım konuşmada, 'Türkiye'de kent sayısının 100'e yükselmesi durumunda Ahlat'ın da bunların arasında yer bulacağı' dileği yer alıyor." dedi. 
 

Yorumlar (0)