AK Partili Bülent Turan: HDP ve CHP aynı yolun yolcusu

HDP ve CHP'yi eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "HDP ve CHP artık aynı yolun yolcusu. Yolları aynı olduğu gibi, heybelerinde taşıdıkları da aynı. HDP, kapatılmak için elinden gelen her şeyi yapıyor." dedi.

SİYASET 21.02.2021, 19:31 22.02.2021, 14:59
AK Partili Bülent Turan: HDP ve CHP aynı yolun yolcusu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Gara'da 13 vatandaşın PKK terör örgütü tarafından şehit edilmesinden sonra CHP ve HDP'nin tutumunu eleştirdi.

HDP ve CHP'nin artık aynı yolun yolcusu olduğunu dile getiren Turan, "Yolları aynı olduğu gibi, heybelerinde taşıdıkları da aynı." dedi.

Turan, HDP'nin, eylemleriyle ve söylemleriyle ve adeta kapatılmak için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"HDP'nin Kandil ile fikri ilişkisi olduğu gibi organik bağı da olduğu açık bir şekilde ortadadır. PKK terör örgütünün sözde iradesini kendilerine bir görev, bir misyon bilmişler. Gara’da vatandaşlarımız acımasızca katledildi. HDP’li yöneticiler cılız bir biçimde kınamaktan başka bir şey yapmadılar. 'Kahrolsun PKK. Terör örgütünü lanetliyoruz.' şeklinde bir şey duyduk mu? HDP ile yol yürüyen ve iş birliği yapan CHP ve diğer partiler için de artık nerede olacaklarını gözden geçirme zamanı. 'Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız.' diyen Kılıçdaroğlu’nun, Gara’da vatandaşlarımızın kalleşçe şehit edilmesinden sonra hedef alması gereken Sayın Cumhurbaşkanı değil, terörle arasına bir türlü mesafe koyamayan 'aziz dostları' olmalıydı. Sormak durumundayız. Madem operasyon başarısızlıkla sonuçlandı, 6 senedir CHP’nin dostu HDP, HDP’nin dostu PKK terör örgütü tarafından tutulmuyor muydu vatandaşlarımız? Dostlarınız ne yaptı Sayın Kılıçdaroğlu?"



"Milletvekilinin orada ne işi var?"

Turan, HDP'li milletvekillerinin, parti merkezine gider gibi Kandil’i kendilerine yol edindiklerini dile getirerek, "Bir milletvekilinin terör örgütünün mağarasında ne işi var?" şeklinde soru sordu.

Bir milletvekilinin olması gerektiği yerin, Kandil değil, milletin meclisi olduğuna vurgu yapan Turan, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey görülemeyeceğinin de altını çizdi.

Turan, "Azerbaycan, Libya, Doğu Akdeniz, terörle mücadele, sözde Ermeni Soykırımı, askeri tezkereler gibi hiçbir milli meselede ülkemizin yanında olmadılar. TBMM'de imzalanan hiçbir ortak bildiriye imza vermediler. Bu ülkenin partisi olamadıkları gibi, emperyalist güçlerin kuklası olduklarını her fırsatta sergilemiş oldular. İnanıyorum ki bahse konu vekillere ilişkin yargı gerekeni yapacaktır. Fezlekeler de TBMM'ye geldiğinde, biz de gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)