AK Parti’den HDP’nin ikinci tur kararına ilk tepki

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada HDP'nin ikinci tur kararını değerlendirdi.

SİYASET 25.05.2023, 16:18 Şeyda Gül
AK Parti’den HDP’nin ikinci tur kararına ilk tepki

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçimi 2’inci turuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Önemli açıklamalarda bulunan Çelik, ilk defa bir CHP genel başkanının terör meselesinde bu kadar muallak bir çizgide durduğunu ifade etti. “Teröre destek veren siyasetin zımni onayını almaya çalışıyor” diyen Çelik, birdenbire 14 Mayıs’tan sonra milliyetçilerle ilgili pankartlar asıldığını ve bunun daha büyük tepki yarattığını gördüklerini söyledi. Hudut namustur dediklerini hatırlatan Çelik, tezkereye HDP ile birlikte CHP'nin karşı çıktığını ve şu anda yaptıkları şeyin pankart siyaseti olduğunu vurguladı.

Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteği

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın dün yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Kılıçdaroğlu ya HDP'ye ya Zafer Partisi’ne yalan söylüyor” dedi.

HDP'nin ikinci tur kararı

“Açık konuşmak lazım. Siyaset kurumu legal alanda kalsa bizim de görünür üzerinden eleştiri getirmemiz lazım” ifadelerini kullanan Çelik, legal alanda kalmadıklarını söyledi. HDP'nin 24 saat kazanmak istediğini ifade eden Çelik, kandilden gelen mesajı öğrenmek için beklediklerini ve kandilinde dış istihbaratlardan gelecek talimatı beklediğini söyledi.

“Zafer Partisi'yle Kılıçdaroğlu'nun ittifakı karşısında HDP hala Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini söylüyorsa, kendi siyaseti açısından HDP kendi seçmenine yalan söylüyor demektir” sözlerini kullanan Çelik, ortaya çıkan tablonun çok açık olduğunu vurguladı. Bölgeyi terör üzerinden dizayn etmek isteyen emperyalist grupların var olduğunu söyleyen Çelik, kandilin bunun lejyonerliğini yapan bir yapı olduğunun altını çizdi. HDP'nin içinde adayların tartışmalar yaşadığını dile getiren Çelik, Kandil'den mücadeleye zarar vermeyin yaklaşımının ortaya koyulduğunu belirtti. HDP'nin, toplumun önüne çıktığında ortaya koyduğu bu tavırla, Zafer Partisi’nin durduğu yerle HDP'nin durduğu yerin birbirinin zıttı olduğunu dile getiren Çelik, bu iki ucun yan yana gelemeyeceğini ve Kılıçdaroğlu'nun getireceğini iddia ettiğini söyledi.

AK Partili Çelik, “Kılıçdaroğlu, Dün imzaladığı mutabakatla millet ittifakını fiilen dağıtmıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)