AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkanı adayı belli oldu

Numan Kurtulmuş, MHP ve AK Parti vekilleri tarafından TBMM Başkanı adayı olarak gösterildi.

SİYASET 05.06.2023, 20:38
AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkanı adayı belli oldu

Meclis Genel Kurulunda 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçim evvelinde AK Parti İstanbul Milletvekili Kurtulmuş, MHP ve AK Parti vekillerinin müşterek imzasıyla TBMM Başkanı adayı olarak gösterildi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un, TBMM Başkanlığı adaylığına dair müracaat dilekçesini, Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na verdi.

Müracaatının akabinde beraberindeki MHP Grup Başkanvekili Akçay ve AK Parti grup başkanvekilleri Leyla Şahin Usta, Abdulhamit Gül, Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu ile basın mensuplarına açıklamada bulunan Güler, TBMM Başkanlığı adaylığı sürecinin 3 Haziran itibarıyla başladığını anımsatarak yarın saat 00.00'a değin adaylık müracaatının süreceğini dile getirdi. 

MHP ve AK Parti vekilleri olarak Meclis İçtüzüğü ve Anayasa çerçevesinde Numan Kurtulmuş'u TBMM Başkanı adayı gösterdiklerini açıklayan Güler, "Adaylık başvurusu hayırlı ve uğurlu olsun. Sayın Kurtulmuş'a, 28'inci Yasama Dönemi içinde kaliteli bir yasama döneminin temin edilmesi hususunda inancımız tamdır." dedi.

Meclis'te 'Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir dönemi oluşturmayı arzuladıklarını kaydeden Güler, "Muhalefet partileriyle beraber hep birlikte nitelikli, vatandaşlarımızın arzu ettiği, beklentisini harfiyen karşıladığı kanunların çıkarılması hususunda büyük bir gayret sarf edeceğimizi, beraber çalışacağımızı ve TBMM Başkanı olarak Numan Bey'in bu hususta öncü olacağını, başkanlık edeceğini ve başarılı neticeler alacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.



"'Türkiye Yüzyılı' başlamıştır"

MHP Grup Başkanvekili Akçay ise "Biz de MHP Grubu olarak 28'inci Dönem Meclis Başkanlığına, Sayın Kurtulmuş'u aday olarak gösterdik. Beraber imzaladığımız başvurumuzu da Meclis Başkanlığına sunmuş bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Sayın Kurtulmuş'un müktesebatıyla ve tüm özellikleriyle Meclis Başkanlığını en iyi biçimde yürüteceğine inanıyoruz." diyen Akçay, "'Türkiye Yüzyılı' başlamıştır ve 28'inci Dönem'de Cumhur İttifakı ve TBMM olarak 'Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç şuuruyla şevkle aşkla ve azimle çalışmakta kararlıyız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)