AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK ardından açıklamalarda bulundu

Çelik, partisinin MKYK gündemine dair açıklamalarda bulundu. Çelik, Biden'ın sözlerine tepki gösterdi.

SİYASET 27.04.2021, 19:23 28.04.2021, 14:18
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK ardından açıklamalarda bulundu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Biden'a sert tepki

Çelik'in açıklamalarından satır başları, şu şekilde: 

"1915 yılındaki olaylar hususunda geleneksel politika ilk kez bir ABD Başkanı tarafından çiğnenmiş oldu. Hiçbir hukuki yaptırımı yoktur. Hiç kimsenin böyle bir yeteneği, böyle bir hüküm verme yetkisi yoktur. Diplomasi ve siyaset, yargılama yeri değildir. Bu ifadeleri sarf edenleri şiddetle kınıyoruz. Tarih ile hiçbir ilgisi olmayan bir durumla karşı karşıya kalmış vaziyetteyiz. Biden'ın kararı siyasi, hukuki ve tarihi yönden tamamıyla yanlış bir söylemdir. Hukuki yönden bakıldığında altı tamamen boş bir söylem ile karşı karşıyayız. Açıklamanın zamanlaması aynı şekilde yanlış olmuştur. Dağlık Karabağ'daki zaferin ardından 6'lı mekanizma görüşmesine Ermenistan da davet edilmişti. Fakat Biden'ın sözleri bunu yerle bir etti. Ülkemiz bu konudaki mücadelesini sürdürecektir. Bundan sonraki adımlarda da bu fanatik Ermeni topluluklarına karşı diasporada mücadelemize devam edeceğiz. Tarihimizde asla soykırım olmamıştır. '1915'te ne oldu?' diyenlere de tüm arşivlerimiz açıktır.

HDP'ye eleştiri

TBMM'de HDP vahşi bir tutum almıştır. Milletimizi suçlayan bir açıklamada bulunmuştur. Yüzleşmesi gereken şahıslar, PKK terör örgütü katliamlarıyla yüzleşmelidir. Çocukları dağa kaçırılmış Diyarbakır annelerinin feryatlarını duymayacaksınız, bunları duyacaksınız. Asıl onları duymanız gerekir. Türk milletine atılabilecek en büyük iftiradır bu.

Azeri partilere teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ve Azerbaycan'daki 48 partiye teşekkürlerimi sunuyorum. Bir defa daha kardeşliklerini göstermişlerdir."

Yorumlar (0)