AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'Katar' tepkisi

Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Katarlı öğrencilere bedava tıp eğitimi verileceği iddiasına yönelik çıkan haberleri kesin bir dille yalanlarken, ''Bu, ülkemizin yıllardan bu yana pek çok ülke için gerçekleştirdiği protokolün bir benzeridir." dedi.

SİYASET 28.06.2021, 19:47 29.06.2021, 12:28
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'Katar' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türk askeri Kabil'de kalacak mı?

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Muhalefet partilerinde geçmiş dönemlerde diplomat görevi yapmış kişiler de var. Ancak genel başkanlar, zaman zaman sözcüler düzeyinde yanlış bir yaklaşım üretildiğine şahit oluyoruz. Kabil Havalimanı'nın güvenliği 2013 yılından bu yana Türkiye tarafından yürütülüyor. Dolayısıyla bu yeni bir durum değil. Ülkemiz taşeronluk yapacakmış gibi yakışıksız ve yanlış ifadeler kullanılıyor. Bu hususta da henüz bir karar verilmiş değil, istişareler sürüyor. Hem lojistik, hem finans hem de güvenlik hususlarında ülkemizin uluslararası toplumun güçlü desteğine gereksinimi var. Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olduğu dönemde, Afganistan'a gittiğimizde Afganistan halkının arasında en rahat gezen unsurun Türk askeri olmasından büyük bir gurur duymuştur. Birileri yalnızca haritada gördüğü birtakım mesafelere bakarak analizlerde bulunuyor. Halbuki ülkemize doğudan ve kuzeyden gelen göç tehdidine karşı Afganistan'ın istikrarlı olması bizim için oldukça önemlidir. Afganistan'daki istikrarsız ortam uyuşturucu tacirleri yönünden de ne yazık ki elverişli bir ortam oluşturuyor.

Katarlı öğrencilere sınavsız tıp iddiası

2-3 sene öncesine dek bu tip bir şey mevzubahis olduğunda, CHP'de bir yanlışlık yapıldığında, CHP'den bir arkadaşımız bu şekilde yalan bir haberin peşine takıldığında ve bunun gerçek olmadığı dile getirildiğinde CHP'de özür dileyebilen, özgüveni yüksek kimseler vardı. Daha demokrat kişiler bu partide olabiliyordu. Ancak bir şey söyleniyor, yalan olduğu ortaya çıkarılıyor, hiçbir şey olmamış gibi devam ediliyor. Bu tamamen yalan bir haberdir. Yalan haber olduktan sonra bir medya organının bunu geri çekmesi güzel bir eylemdir. O haberi yapan haber sitesini alıntılayarak söylediğiniz o bilgi çöktü, yalan olduğu gün yüzüne çıktı. Politikacının en önemli görevi topluma doğruyu söylemektir. Muhalefetin en önemli görevi de denetim yapmaktır. İşin psikopolitik bir yanı da var. Yaptığı tüm zulümlere karşın Esad rejimi ile muhabbetli bir ilişki gerçekleştirmek istiyorlar fakat ülkemize yatırım yapsa dahi Katar'a sıcak bakmıyorlar. Katar Türkiye'ye yatırım yapıyor. Uluslararası alanda zor durumda kaldığında ülkemizin lehine oy kullanan ülkelerden bir tanesi oluyor. Biz yalnızca Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmanlık edene düşman oluruz."







Yorumlar (0)