AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron senaryo yazıp propaganda yapıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası yaptığı açıklamada, Macron'un Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tutumunu eleştirerek, "Macron'un şu anda uygulamış olduğu dış politika gerçekçi değil." dedi.

SİYASET 27.10.2020, 18:21 27.10.2020, 20:16
AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron senaryo yazıp propaganda yapıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK’nın ardından açıklamalarda bulunmak üzere kameraların karşısına geçti.

Gündeme dair pek çok konuda değerlendirmeler yapan Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam ve Müslümanlara dair tutumunu da ele aldı.

“Macron senaryo yazıp propaganda olarak kullanıyor”

Çelik, Macron’un Libya’daki dış politikasının yenilgiye uğramasının ardından sürekli olarak Cumhurbaşkan’a Erdoğan’a karşı oradaki aşırı sağcı Le Pen’in dilini kullandığını ifade ederek, “Macron kimi zaman konuşmalarında ‘Sayın Erdoğan’ı ben uyardım’ cümleleri kuruyor. Bunların hiçbiri doğru değil. Macron o cümleleri hiçbir zaman kurmadı, kuramaz, Cumhurbaşkanımızı uyarması diye bir şey söz konusu değil. Sayın Macron senaryo yazarak propaganda olarak onu kullanmaya çalışıyor.” dedi.

“Macron’un politikası başarılı olamaz”

Çelik açıklamasının devamında, “Libya’daki politikasının yıkılmasının ardından tacizci bir üsluba bürünüyor. Macron’un şu andaki dış politikası gerçekçi değil. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye’yi hedefe alan politikasının başarılı olması durumu söz konusu değildir.” dedi.

“Büyük bir basiretsizlik”

Sözcü Çelik Fransa’nın toplu mezarlarla yüzleşmesi gerekirken ortaya çıkmış olan bu suçu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırıp da kapatmak istediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0)