AK Parti Sözcüsü Çelik: Güney Kıbrıs'taki saldırıyı not ediyoruz

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs'ta bir camiye yönelik gerçekleştirilen saldırıyı güçlü şekilde kınadıklarını söyledi.

SİYASET 27.03.2021, 18:12 28.03.2021, 11:18
AK Parti Sözcüsü Çelik: Güney Kıbrıs'taki saldırıyı not ediyoruz

Fransa ile ikili ilişkilere de değinen Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un belirlenen pozitif ilişkilerin dışında hareket ettiğini belirtti.

“Saldırıyı kınıyoruz”

Fransa’da Müslümanlara ait dini kurumlara yönelik yapılan saldırıları çok çirkince bulduklarını dile getiren Ömer Çelik, “Macron’un Türk toplumunu temsil eden kurumları ve diyanet kurumumuzu hedef alması kabul edilemez. Güney Kıbrıs'ın Limasol şehrinde bir camiye yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Cami duvarına haç çizerek Türklere ölüm tehditleri savurmak insanlık düşmanı ırkçı bir zihniyetin ilkel yansımasından başka bir şey değildir. Tüm bu yaşananları not ediyoruz” dedi.

“İkili ilişkilere önem veriyoruz"

Fransa ile ikili ilişkilere önem verdiklerini belirten Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a çağrıda bulunarak kullandığı üslup dilini terk etmesini önerdi. 

Çelik, “Macron, Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşmedeki tutuma ve üsluba geri dönmelidir. Biz ikili ilişkilere önem veriyoruz. Başaracağımız konular mevcut sorunlarımızdan daha büyüktür. Pozitif olmak herkesin yararınadır” diye konuştu.

Yorumlar (0)