AK Parti sahaya iniyor! 2023 hazırlıkları başlıyor

AK Parti’de, eylül ayının sonuna kadar bakanlar, milletvekilleri ve teşkilat üyeleri, haftanın 4 günü sahaya inecek, köy ve ilçeleri dolaşacak. Programlardan toplanan veriler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilecek. 

SİYASET 22.07.2022, 12:00 22.07.2022, 17:35
AK Parti sahaya iniyor! 2023 hazırlıkları başlıyor

AK Parti, 2023 seçimleri hazırlıkları çerçevesinde Anadolu turuna çıkıyor.

Bakanlar da programda yer alacak

Parti yönetimi, teşkilat ve milletvekillerinden ilçe ve köy bazlı çalışmalara yoğunluk verecek bir biçimde Eylül ayının sonuna kadar sahada olmalarını talep etti.

AK Parti Teşkilat Başkanlığınca planlanan saha çalışmaları, gelecek haftadan sonra başlayacak.

Ayrıca teşkilat il başkanlarından, AK Parti milletvekillerinin ve ihtiyaç olması durumunda bakanların da katılacağı programları hazırlamalarını istedi.

‘Gri alandaki’ seçmenlere yakın takip

İl başkanlıklarının programları kapsamında, eylül sonuna kadar AK Parti grubu haftanın 4 günü sahaya inerek köy ve ilçeleri dolaşacak.

AK Parti’den uzaklaşma eğiliminde olduğu belirlenen ya da AK Parti’den kopmasına rağmen, başka bir partiye henüz yönelmemiş olan ‘Gri alandaki’ seçmen de yakın takibe alınacak.

Ekim-kasım-aralık çalışmaları

Eylül ayının sonuna doğru tamamlanacak olan programlardan sağlanan bilgiler, rapora dönüştürülerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve parti yönetimine sunulacak.

Eylül ayında tamamlanacak olan programdan sonra bu defa güz çalışmaları başlatılacak.

Ekim-kasım-aralık başta olmak üzere bu çalışmalar, 3 aylık bir dönemi kapsayacak.

Meclis faaliyetleri aksamayacak

Her ayın iki haftasında milletvekilleri, seçim bölgelerinde olmayı sürdürecek.

Güz sürecindeki bu programlar, Meclis faaliyetlerini aksatmayacak bir biçimde hafta sonlarına denk düşecek şekilde yapılacak.

20 yıllık icraatlar anlatılacak

Sahadaki ziyaretler esnasında ‘Hiçbir şekilde vatandaşla polemiğe girilmemesi’, anlık çözüm ihtiyacı olan taleplerin yerine getirilmesi ve AK Parti’nin 20 yıllık icraatlarının anımsatılarak, bundan sonraki aşamada da problemlerin, aynı kararlılıkla AK Parti tarafından çözüleceğine dikkat çekilmesi istendi.

“AK Parti sahada olacak”

Yapılacak çalışmalara ilişkin AK Parti kurmayları bilgi verdi ve “AK Parti, yıl sonuna kadar görünür bir biçimde sahada olacak. Bütün ilçelere ziyaretler yapılacak. Bu toplantılarla birlikte 2023 seçimlerinin yol haritası belirlenecek. Vatandaşların aktardığı talepler, problemler anlık çözüm istiyorsa telefon trafiği ile çözülecek. Diğer talepler ise rapor haline getirilerek partiye bildirilecek. Her şehrin kendine has problemleri ve talepleri tespit edilecek. Bu program ve ziyaretler, 2023 seçimlerine ilişkin hazırlıkların da başlatılması manasına geliyor. AK Parti’den uzaklaşma eğiliminde olduğu belirlenen seçmeni tekrar AK Parti’ye çekmenin dışında, yaşanan problemlerin tekrar AK Parti tarafından çözüleceğine ilişkin gerçekliği de vurgulayacağız. Bütün eleştirilere açık olarak sonuna kadar vatandaşı dinleyeceğiz.” sözlerini kullandı.

“Yüz Yüze 100 Gün” etkinliği

AK Parti, İstanbul’da milletvekilleri, bakanlar, parti yöneticileri ve belediye başkanlarının da katılacağı “Yüz Yüze 100 Gün” etkinliği ile vatandaşlarla bütün ilçelerde bir araya gelecek.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, yaz dönemi boyunca 100 gün aralıksız bir şekilde devam edecek etkinliklerin itinayla gün gün planlandığını aktardı.

Yorumlar (0)