AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den Kaftancıoğlu iddiası: "40'tan fazla dava açmış"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, son günlerin gündem konularından biri olan Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ile ilgili yaşanan tartışmalara değindi ve “Canan hanım, kendisine sosyal medyadan yapılan hakaretler sebebiyle 40’tan fazla dava açmış. Kendinize yönelik en ufak hakarete dava açıyorsunuz. Birinin toplumun ahlakıyla bağdaşmayacak şekilde kendisine, annesine, hem de bir kadın olarak en ağır küfürleri ve hakaretleri edeceksiniz. Sonra ceza alınca ortalığı ayağa kaldıracaksınız fakat sosyal medyadan size en ufak hakaret geldiğinde ceza ve tazminat davası açacaksınız” açıklamasını yaptı.  

SİYASET 17.05.2022, 11:46 17.05.2022, 18:04
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den Kaftancıoğlu iddiası: "40'tan fazla dava açmış"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, katıldığı bir programda, gündemdeki meseleler ile ilgili özel açıklamalar yaptı. 

“Devlete, devlet yetkililerine hakaret var”

Kaftancıoğlu’na verilen cezayla ilgili soruya yanıt veren Kabaktepe, Kabaktepe şunları söyledi; “Kaftancıoğlu’na yönelik verilmiş olan cezanın 3 boyutu var. Hukuk boyutu, siyaset boyutu ve siyasal etik boyutu… Siyasal etik olarak, sarf edilen o cümleleri, o tweetleri okuyamam fakat çıktı olarak size verebilirim. Bu sözleri kullanan bir insanın hakaret sebebiyle yargılanmasına kimsenin karşı çıktığına inanmıyorum. Devlete, devlet yetkililerine ve kişisel hakaret var.”

"En ufak hakarete dava açıyorsunuz"

Bir de şöyle bir durum var. Öğrendiğime göre Canan Hanım, kendisine sosyal medya üzerinden yapılan hakaretler sebebiyle 40’tan fazla dava açmış. Kendisi hakkında yazılanlar, kendisinin söylediği, sarf ettiği hakaretler kadar değil. O derece ağırını daha görmedim. Tazminat ve ceza davaları da var. O insanlar siyasetçi değil. Kendinize yönelik en ufak hakarete dava açıyorsunuz. Bir insanın, toplumun ahlakıyla bağdaşmayacak bir şekilde kendisine, annesine, bir kadın olarak üstelik en ağır küfürleri ve hakaretleri edeceksiniz. Ardından ceza alınca ortalığı hemen ayağa kaldıracaksınız. Fakat sosyal medya üzerinden size en ufak hakaret geldiğinde hem tazminat hem de ceza davası açacaksınız. 40’tan fazla dava açmış.” 

Yorumlar (0)