AK Parti Hani İlçe Başkanlığı saldırısının ardından hasar görüntülendi 

AK Parti Hani İlçe Başkanlığı’na molotof kokteylli saldırı sonucunda hasar alan bina, görüntülendi. 

SİYASET 19.06.2021, 17:55 20.06.2021, 12:30
AK Parti Hani İlçe Başkanlığı saldırısının ardından hasar görüntülendi 

Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki AK Parti binasına dün 21.00 sularında molotof kokteylli saldırı düzenlenmişti. Saldırganların, AK Parti Hani İlçe Başkanı Şevket Uçak’ın odasını hedef aldığı ve molotofları bu şekilde attıkları belirlenmişti. Yapılan saldırının binada bıraktığı hasar ise bugün gündüz saatlerinde görüntülendi. 



“Diyarbakır için mücadele ediyoruz” 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve AK Parti Diyarbakır heyetleri, ilçe başkanlık binasına bugün bir ziyaret gerçekleştirdi ve hasarın boyutunu inceledi. İnceleme sonrasında ise gazetecilere açıklamalarda bulundu. 



Aydın: “Göreve geldiğimiz günden bu yana, Diyarbakır’ın geleceği, refahı ve huzuru için mücadele ettik ve bundan sonra da edeceğiz. İnsanların yüreğine dokunarak bazı şeyleri değiştirmeyi amaçlıyoruz. Çok şükür ki bugün bunu gerçekleştirenler, emniyet mensuplarımız tarafından kısa sürede yakalandı ve adli süreç başlatıldı.” 



“PKK ile bağlantılılar” 

Aydın: “Saldırıyı gerçekleştiren kişiler, PKK ile bağlantılılar. Soruşturma derinleştikçe bu kişilerin aslında kim olduğunu daha net öğrenebileceğiz. Şimdilik bu kadarını biliyoruz.” 

Yorumlar (0)