AK Parti'den seçim tarihi açıklaması

Ömer Çelik, seçim tarihine ilişkin, "Bir değerlendirme yapıyoruz. Net bir neticeye varırsak açıklayacağım fakat bu, erken seçim gibi bir tarih değerlendirmesi değil." ifadelerini kullandı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında da konuşan Çelik, "Ailesine başsağlığı temenni ediyoruz. Olay bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır." dedi.

SİYASET 02.01.2023, 19:33
AK Parti'den seçim tarihi açıklaması

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Çelik, partisinin MYK (Merkez Yürütme Kurulu) gündemine dair açıklamalar yaptı.



Ukrayna-Rusya Savaşı

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Karşı karşıya kaldığımız en büyük sorunlardan biri, Ukrayna-Rusya Savaşı ile birlikte ortaya çıkan global ve bölgesel tablo. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, cihanda barış.' ilkesine sıkı sıkıya bağlıyız ve çevremizde savaş istemediğimizi her daim vurguluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Masada ve sahada kuvvetli Türkiye.' şeklinde ifade ettiği doğrultuda, masada müzakere yapmak isteyenler için en güvenilir ortaklardan biri Türkiye'dir. Savaşın, tahıl kriziyle ortaya çıkan, ardından esir takası ve enerji kriziyle birlikte devam eden olumsuz etkileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle ustaca yönetilmiş, ülkemiz güvenilir bir liman olarak yoluna devam etmiştir. Rusya Federasyonu'nun ilhak ettiği bölgelerinden çekilme gibi bir düşüncesinin olmaması ve Ukrayna'nın ise bahse konu bölgeleri tekrar alma şeklindeki politikasının devam etmesi, kalıcı bir ateşkes ihtimalinin yakın dönemde ufukta görülmediğini ortaya koyuyor. Önümüzde çok uzun bir soğuk savaşın belirdiğini söylemek mümkün. 



Terörle mücadele

2022 yılında terörle mücadelemiz yurt içinde ve hudut ötesinde kararlılıkla sürdürüldü. Terörle mücadele edilmeseydi, bugün kentlerimizde her gün terör saldırıları gerçekleşirdi. Hudutlarımızın hemen dibinde terör örgütü PKK/YPG yapıları devlet kurmuş olurdu.   



Türkiye-Suriye ilişkileri

Suriye hususunda, ülkede iç savaş başlamadan önce Türkiye, Suriyelilerin yararına olacak şekilde ülkenin açılması, dünyayla entegre olması için çok güçlü bir tavır sergiledi. Türkiye bunları yaparken, dünyanın önemli devletleri Suriye'ye yönelik olarak 'haydut devlet' muamelesi yapıyordu fakat biz Suriyelilerin yararına olacak şekilde bu tavrımızı sürdürdük. Ancak daha sonra meydana gelen katliamlar sebebiyle ilişkiler koptu. İlk günden bu yana Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediğimizi söylüyoruz. 



Seçim takvimi

Seçimin 18 Haziran 2023'te yapılacağına dair bir takvim söz konusu. Bu tarihte çıkabilecek problemler, yurttaşlarımızın tatilde olabilmesi gibi durumlar sebebiyle bir değerlendirme yapıyoruz. Net bir neticeye varırsak açıklayacağım fakat bu, erken seçim gibi bir tarih değerlendirmesi değil."



Sinan Ateş cinayeti

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesine başsağlığı temenni ediyoruz. Bu menfur olayın ardından yapılan yorumları gördük. Bunlara asla itibar edilmemesi lazım. Netice olarak emniyet güçleri, bu hususun tüm boyutlarını ortaya çıkaracaktır. Emniyet güçlerimiz işinin başındadır. Olay bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır."

Yorumlar (0)