AK Parti'den seçim güvenliği açıklaması

Ömer Çelik, "Partim adına söylüyorum, sandık dışında kim arayış içindeyse reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.05.2022, 20:50
AK Parti'den seçim güvenliği açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısı akabinde açıklamalar yaptı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

TEKNOFEST Azerbaycan

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte çok büyük bir etkinliğe iştirak etti. TEKNOFEST ilk kez yurt dışında gerçekleştirildi. Sayın Aliyev çok iyi bir ev sahipliği yaptı. Gençlerimizin de ilgisi yoğundu. Her iki ülkenin geleceği için böyle bir etkinlik çok değerli.

"Kılıçdaroğlu da inanmıyor"

Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımızın kaçacağını dile getirmesi büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Ana muhalefet lideri yabancıların ağzıyla konuşuyor. Böyle bir şey daha evvel görülmedi. Tüm bu iddialarıyla CHP'yi kötü bir duruma düşürdü. Böyle bir şeyin gerçek olmadığını Kılıçdaroğlu da biliyor. 

Siyasi mücadeleyse siyasi mücadele, siyasi rekabetse siyasi rekabet. Fakat siz devletin çalışmalarına çomak sokuyorsunuz. Her daim de duvara tosluyorsunuz. 

Ben bazı zamanlar düzeltme yapmaları adına 12 saat ya da 24 saat kadar bekliyorum. Politik dedikodular yaparak sivil siyasetini korumanız mümkün değil. Siyaset zehirlenmemelidir. 

"Finlandiya ve İsveç'e olumlu bakmıyoruz"

NATO'nun 'açık kapı' politikasını destekliyoruz fakat ittifakta terörle mücadele hususunda dayanışma olmalı. Bu husus Madrid'de ele alınacak. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerine silah ve para yardımında bulunan ülkeler NATO'ya girmeye çalışıyor. Onlar bu halleriyle NATO'yu asla güçlendiremezler. Biz, NATO'nun kuruluş değerlerine sahip çıkan bir ülkeyiz. Buna yönelik de muhalefetten kuvvetli bir destek görebilmiş değiliz. Teröre karşı olmak bizim en doğal hakkımız. NATO Genel Sekreteri'nin gösterdiği hassasiyeti CHP'liler göstermiyor. Şu an için Finlandiya ve İsveç'e olumlu bakmıyoruz. 

"Yunanistan bu travmadan kurtulmalı"

Başbakan Miçotakis'in ülkemizi ABD'ye şikayette bulunması Yunanistan medyasında bile eleştirilere konu oldu. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Biz konuşmaya her daim açığız fakat üçüncü ülkeler üzerinden hiç kimse bizi tehdit edemez. 

Ayasofya'nın Yunanistan'ı alakadar eden hiçbir tarafı yok. Bu siyasetle açıklanamaz, bu açıkça bir psikolojik travmadır. Bu travmadan kurtulmaları gerekiyor. 

"Sandığa dil uzatan bizden değildir"

Türkiye'de seçim güvenliği çok yüksek seviyede. Sandığı her partiden gönüllüler bekliyor. Biz onların tümünü saygıdeğer buluyoruz. Seçimlerin tekrarlanması ve itirazlara dair hususlar devamlı gündemde tutuluyor. Bütün bunlara dair düzenlemeler YSK'nın koruması altındadır. Sandığın dışındaki tüm arayışlara karşıyız. Ülkemizin güçlü bir seçim geleneği var. Sandıkları koruyacağız. Sandığa dil uzatan bizden değildir. 

Sosyal medya yasası

Arkadaşlarımız bu hususta da çok çalıştı. Diğer ülkelerdeki örnekler detaylı bir şekilde incelendi. Bu teklif kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması adına oluşturuldu. Kesinlikle yasakçı bir düzenleme değil. Karşı çıkanlar hiçbir argüman üretemiyor, yalnızca karşı çıkıyor. Medeni bir şekilde TBMM'de konuşalım. Tartışmaya ve önerilere açığız. 

İsrail ile yeni dönem

İsrail ile konuşacağımız çok konumuz var. Filistin meselesi de bunun başında geliyor. İş birliği yapacağımız da çok alan var. Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması hususundaki hassasiyetimizi devamlı olarak iletiyoruz. Müzakere, masa, diplomasi bunun için var.

"Terör hususunda çifte standart olmaz"

Kandil'deki görüntülerine tıpatıp aynısına Marsilya'da da müsaade edildi. Fransa bir terör örgütünü himaye ediyor. Bunun düşünce hürriyetiyle hiçbir alakası yok. Terör hususunda çifte standart olmaz. 

"Yasakları AK Parti kaldırdı"

Bir hayat tarzı ya da dilin yasaklanması asla mevzubahis değil. Kürtçenin yasaklanması kesinlikle söz konusu olamaz. Tüm bu yasakları AK Parti kaldırdık.

Suriye'ye yönelik sınır ötesi operasyon

Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bir gece ansızın gelebiliriz. TSK hazırlanır, Cumhurbaşkanımız emri verir ve sınır ötesi operasyon başlar."

Yorumlar (0)