AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması

Ömer Çelik, "Mehmet Şimşek Bey, aktif politikayı düşünmüyor." dedi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şimşek ise "Ülke dışında finans kuruluşlarındaki işlerim sebebiyle aktif politikaya girmeyi düşünmüyorum." ifadelerine yer verdi.

SİYASET 21.03.2023, 00:50
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Çelik, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçim sürecine ilişkin çalışmalarını burada sürdüren Erdoğan'ı, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ziyarette bulunduğunu bildirdi.

Görüşmeye ilişkin olarak Çelik, "Mehmet Şimşek Bey, aktif politikayı düşünmüyor. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet politikalarımıza ya da parti politikalarımıza dönük olarak herhangi bir şekilde emrettiği, beyan ettiği her hususta yardımcı olmaya hazır durumda olduğunu, her çeşit katkıyı vereceğini, her çeşit gayreti göstereceğini, emek sarf edeceğini bir defa daha dile getirdi." ifadelerini kullandı.



Mehmet Şimşek'ten açıklama

Öte yandan Şimşek, aktif politikaya girmeyi düşünmediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti Genel Merkezinde kabul edilen Şimşek, görüşmeye dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Şimşek paylaşımında, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezinde oldukça samimi bir ortamda görüşme olanağı buldum. Kendisine bu kabullerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendi alanımdaki her hususta istenen katkıları vermeye her daim hazırım. Ancak ülke dışında finans kuruluşlarındaki işlerim sebebiyle aktif politikaya girmeyi düşünmüyorum." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)