AK Parti'den İYİ Parti'ye 'Erbakan' tepkisi

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Erbakan'a yönelik sözlerine AK Partili Akbaşoğlu'ndan tepki geldi.

SİYASET 03.07.2021, 22:21
AK Parti'den İYİ Parti'ye 'Erbakan' tepkisi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, "Rahmetli Erbakan çok fazla temel atardı. Sanayileşme konusunda çok meraklı bir siyasetçiydi. Fakat iş bir ara o kadar ilerledi ki boş tarlaya bile temeller attılar." ifadelerine sert bir dille tepki gösterdi.

"Erdoğan'a da iftira atmış oluyorsunuz"

Akbaşoğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Sayın Lütfü Türkkan, nasıl Türkiye'nin kalkınması adına canla başla çalışan rahmetli Erbakan Hocamıza iftira attıysanız, tarihimizin en büyük eser ve hizmetlerini aziz milletimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a da iftira atmış oluyorsunuz. Şahidimiz milletimiz ve eserlerimizdir." ifadelerini kullandı.

"Yanlış anlaşılmadan dolayı üzgünüm"

Türkkan, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı hedef alan açıklamasına gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklamada daha bulunarak, "AK Parti hükümetinin Kanal İstanbul Projesi'ni eleştirirken Türkiye'nin kalkınmasına ilişkin duruşundan taviz vermeyen merhum Necmettin Erbakan Hoca ile ilgili sözlerimin yanlış bir anlaşılmaya neden olmasından dolayı üzgünüm." demişti.

Yorumlar (0)