AK Parti'den büyük hamle: 100 bin seçmen taşınıyor! İlk turda 25 bin seçmen taşınmıştı

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda 25 bin seçmeni oy kullanacakları illere götüren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, yarınki ikinci tur için 100 bin seçmeni oy kullanacağı illere götürüyor. Seçmenler, yarın oylarını kullandıktan sonra aynı otobüslerle yeniden İstanbul'a dönebilecek.

SİYASET 27.05.2023, 17:19 27.05.2023, 17:20 Şeyda Gül
AK Parti'den büyük hamle: 100 bin seçmen taşınıyor! İlk turda 25 bin seçmen taşınmıştı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, herkesin oy kullanabilmesi adına düzenlediği organizasyonla İstanbul'da yaşayan ancak ikameti farklı ilde olan seçmenlere kolaylık sağlıyor. Oyunu kullanmak için ikametinin bulunduğu şehre gitmek isteyen seçmenlere ücretsiz nakil sağlayan Ak Parti, Türkiye'nin dört bir köşesine götürdü vatandaşları oy kullandıktan sonra İstanbul'a geri getirecek.

100 bin seçmen taşınıyor

Ücretsiz otobüsler, AK Parti'nin İstanbul 2. ve 3. bölge seçim koordinasyonu merkezi haline gelen Zeytinburnu'ndan hareket ediyor. Birçok otobüsünün yola çıktığı öğrenilirken hem Anadolu hem de Avrupa yakasından yaklaşık 100 bin vatandaşın oy kullanacakları şehre ücretsiz bir şekilde gidip geleceği kaydedildi.

Vatandaştan parti yetkililerine teşekkür

Kahramanmaraş'a oy kullanmak için gidip geleceğini söyleyen Döndü Dal, ücretsiz bir şekilde bu hizmetin sağlanmasından memnun olduğunu belirtti. Bir diğer vatandaş Mehmet Çiçek ise Sivas'a gideceğini belirterek organizasyonu düzenleyen parti yetkililerine teşekkür etti.

230 civarında otobüs hizmet verecek

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Recep Aslıyüksek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada İstanbul'dan kalkacak 230 civarında otobüsle seçmenlerin taşınacağını duyurdu.

14 Mayıs'ta 25 kişi taşınmıştı

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan ise 14 Mayıs tarihinde yine aynı organizasyonu yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda hasta, yaşlı ve engelli seçmenlerin de aralarında bulunduğu 25 bin 462 kişinin taşındığını ifade eden Kaan, vatandaşın bu hizmetten memnun olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)