AK Parti'den Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu açıklaması

Siyasette Sedat Peker'in iddialarına yönelik tartışmalar devam ederken, Ömer Çelik'ten önemli bir açıklamalar geldi. Çelik, AK Parti MYK'sının söz konusu iddiaları en şiddetli şekilde reddettiğini dile getirerek, "Siyasetin referansı asla suç örgütü olmamalı." dedi.

SİYASET 26.05.2021, 18:33 27.05.2021, 14:33
AK Parti'den Binali Yıldırım ve Süleyman Soylu açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker'in AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına, AK Parti'den sert bir şekilde tepki geldi. MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Çelik, "MYK'mız en şiddetli şekilde bu iddiaları reddediyor." sözlerini sarf etti.

"Muhalefet, tarihi bir hata yaptı"

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

''İllegal bir şahsın, Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı hakkındaki iddiaları gündemi meşgul ediyor. Söz konusu şahsın iddialarını AK Parti MYK'sı en şiddetli şekilde reddediyor. Biz çok güçlü bir siyaset hareketiyiz.

Bu illegal alanların siyasete konu olmasının çok yanlış olduğunu dile getirdim. Siyasetin sivil dinamikleri çerçevesinde olmaması gereken bir şey yapılıyor. Mafyatik alandan gelen iddialara kendi muhalefetlerini inşa etmek gibi tarihi bir yanlış yaptılar. Siyasetin referansı asla suç örgütü olmamalı. Yıldırım ve Soylu alenen hedef alınıyor. 

Söylenenlerin açığa çıkmasını istiyorlar. Halihazırda arkadaşlarımızın kendileri yargı üyelerine başvuruyor.

Biz tüm bu oyunların her daim farkındayız. Devletimizin, Sayın Soylu'nun hedef alınarak nereye ulaşılmak istendiğini çok net görüyoruz. Görevi başındaki arkadaşlarımızın istifasını talep edenler, suç örgütlerinin beyanlarını referans alamaz. Bu, siyasetçinin bizzat kendisini suç örgütlerine kullandırması manasına gelir."

Yorumlar (0)