AK Parti'den 'ayçiçek yağı' açıklaması

Ömer Çelik, "Ayçiçek yağı hususunu düzenli bir şekilde ele alıyoruz. Dünya genelinde bir gıda tedariki sorunu var. Ülkemizde gıda sorunu yoktur. Stokçuluk hususunda da hassas çalışmalar yapıyoruz. Yurttaşlarımız sosyal medyaya kulak asmasınlar, bakanlıklarımızın açıklamalarını dikkate alsınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız gereken talimatları verdi." dedi.

SİYASET 07.03.2022, 18:45
AK Parti'den 'ayçiçek yağı' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelen AK Parti MYK toplantısının akabinde açıklamalar yaptı.

"Türkiye'nin olmadığı bir Avrupa düşünülemez"

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"II. Dünya Savaşı'nın ardından oluşturulan bir düzen vardı. Hiç kimse bu denli bir savaş olacağını öngörmüyordu. Silahsızlanmış Almanya silahlanacağını söylüyor, Japonya tarafından Kuzey Kore'ye karşı kararlar alınıyor, tarafsız olarak bilinen İsviçre'nin taraflı davranıyor... Tüm bu örnekler gösteriyor ki mevcut düzenin dikişleri sökülmüş. 

Maalesef insanlar ölüyor, bunu durdurabilmek için girişimler gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu diplomasi hattının değeri çok yüksek. NATO ve AB yeteri kadar diplomasi üretemiyor, ülkemizin diplomasisinin ne denli kıymetli olduğunu belirtmek lazım. Türkiye'nin olmadığı bir Avrupa düşünülemez. 

"Montrö tavrımız takdirle karşılanıyor"

Avrupa'da Rus edebiyatçıların eserleri yasaklanıyor, Rus öğrenciler okullardan atılıyor... Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerine karşı olmak başka, Rus kültürüne düşmanlık etmek başkadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu hususta AB üyesi ülkeleri uyarmıştır. 

Bu hususta gerçekçi olmak lazım. Rusya'nın da güvenlik kaygıları giderilmelidir. Hudutları hususunda hassasiyet gösterilmesi gerekir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ortadan kaldıracak birtakım yaklaşımlara asla onay veremeyiz. 

Ülkemizin Montrö tavrı takdirle karşılanmaktadır. Savaştaki tansiyonu daha da artıracak bir yaklaşım içerisine girilmemesi son derece değerlidir. Türkiye yalnızca BM yaptırımlarına katılıyor, diğerlerinden uzak duruyor. Moskova ile konuşuyor olmamız da işgalin sonlanması için son derece değerlidir. 

"Ülkemizde gıda sorunu yoktur"

Ayçiçek yağı hususunu düzenli bir şekilde ele alıyoruz. Dünya genelinde bir gıda tedariki sorunu var. Ülkemizde gıda sorunu yoktur. Stokçuluk hususunda da hassas çalışmalar yapıyoruz. Yurttaşlarımız sosyal medyaya kulak asmasınlar, bakanlıklarımızın açıklamalarını dikkate alsınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız gereken talimatları vermiştir.

CHP'ye eleştiri

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın enflasyon açıklamaları çok absürt. Çok yanlış ve çirkin bir açıklama. Eleştiri yapabilirsiniz, fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Diğer devletlerin yaptıklarını, ambargoları referans alıp, işgal durumunu ucuz bir şekilde polemik hususu yaparak buradan muhalefet üretmenin siyasi basiretle hiçbir ilgili yoktur. 

İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti son derece kritik. İsrail Başbakanı da Putin ile görüşmüştü. Onların da yürütmekte olduğu bir diplomasi var. Ukrayna-Rusya meselesi ayrıntılı bir şekilde konuşulacaktır. İki ülke ilişkilerinde bir ara söz konusu. Ne tür adımlar atılacağı da netleşecektir. 

Yunanistan Başbakanı'nın Türkiye ziyareti

Yunanistan Başbakanı da ülkemize gelecek. Yunanistan'ın komşusuyuz, bunu anlamaları gerekiyor. Tüm problemleri yalnızca bizimle çözebilirler. 'Mavi Vatan' hassasiyetimiz sorgulanamaz, eleştirilemez."

Yorumlar (0)