AK Parti'den asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

Vedat Demiröz, emekli maaşı ve asgari ücretin yeni senede yaşanabilecek düzeye geleceğini ifade etti.

SİYASET 30.10.2021, 22:26
AK Parti'den asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, basın mensuplarına verdiği demeçte, Gaziantep'te partisinin demokrasi yolculuğu ve Erdoğan'ın liderlik vasfı ile ilgili sohbet ettiklerini dile getirdi.

20 senede hangi noktaya geldiklerini, hangi aşamaları geçirdiklerini katılımcılara aktardıklarını, ekonomiye dair soruları yanıtladıklarını belirten Demiröz, kendisine daha çok emeklilerin, asgari ücretlinin ve esnafın durumunun akıbetinin sorulduğunu söyledi.

Demiröz, sahada bahsedecekleri çok şeyin olduğunu, partisinin makroekonomik yönden çok iyi şeyler gerçekleştirdiğini fakat mikro planda eksiklerinin olduğunu, asgari ücretlinin, sabit gelirlinin, emeklinin, esnafın problemler yaşadığını gördüklerini ve bu duruma karşı yapılması gerekenleri ele aldıklarını dile getirdi.

Asgari ücret

"İnanın ki son dönemlerde haftada birkaç toplantı düzenliyoruz. Bütçe görüşmeleri sürmektedir." diyen Demiröz, şöyle konuştu:

"Bu sene şunu net bir şekilde söyleyebilirim, asgari ücret yaşanabilecek bir noktada olacak, o noktaya getirilecek. İşverenlerimizin bugüne değin 'Maliyetler artıyor.' demesine karşın hepimiz bu gemideyiz, onlar da kazanacak fakat çalışanlar da kazanacak. İnsani bir şekilde yaşam sürdürebilme düzeyine getireceğiz.

Emekli maaşı

Emeklilere ilişkin çalışma var, onların da maaşları yine yaşanabilecek bir düzeye gelecek. Tüm bunlar, çalışmalarımız sona erdikten sonra Sayın Erdoğan'a sunulacak, kendisinin de onayıyla bu, uygulamaya alınacak. 

Öte yandan, gelir vergisi noktasında bazı esnafımızı muaf tuttuk. Bundan 785 bin esnafımız faydalanıyor, 240 bin TL gelirin altındakilerden vergi almayacağız."

Yorumlar (0)