AK Parti'den altılı masaya 'Erdoğan' yanıtı

Bülent Turan, altılı masanın, 'Erdoğan'ın, seçimlerde adaylığının imkansız olduğunu' açıklamasına dair, "Seçmeniniz sizden cumhurbaşkanı adayı bekliyor, eski Sabih Kanadoğlu taktiklerini beklemiyor." dedi. Yılmaz Tunç ise "Aylar evvel zafer naraları atarak 11 ayın ardından 'Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı aday olmasın' diye heyecanla bekleyenlerin durumu siyaseten iflasın açık ilanıdır. Altılı masa iflas etmiştir." ifadelerini kullandı.

SİYASET 27.01.2023, 00:44
AK Parti'den altılı masaya 'Erdoğan' yanıtı

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, altılı masanın, 'Erdoğan'ın, Meclis yenileme kararı almadığı sürece 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerde bir defa daha aday olmasının imkansız olduğu ve aday olması durumunda Anayasa'ya aykırı davrandığı'na yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Altılı masanın 11 ayda 11. toplantısını gerçekleştirdiğini anımsatan Turan, "Netice yine sıfır. Adayda uzlaşma sağlanamayınca Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı hususunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları yeniden dile getirmişler. Oysa Sayın Erdoğan'ın mevcut sistemde ikinci dönem için cumhurbaşkanı adayı olduğunu, adaylığının önünde herhangi bir engel olmadığını defalar kez anlattık." yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın, 2028 senesinde aday olmak istemesi halinde TBMM kararına gereksinim duyulduğunu kaydeden Turan, "Bugün ise asla. Seçmeniniz sizden cumhurbaşkanı adayı bekliyor, eski Sabih Kanadoğlu taktiklerini beklemiyor. Bunları bırakın, ihtiyaçsa YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tartışsın, siz cumhurbaşkanı adayınızı getirin karşımıza." dedi.

"Altılı masa iflas etmiştir"

AK Parti Grup Başkan Vekili Tunç ise "Sayın Cumhurbaşkanımız, 2017 yılındaki Anayasa değişikliğinin ardından 2018 senesinde ilk dönemine başladı, 14 Mayıs 2023 seçimleri ikinci dönem olacak. Aylar evvel zafer naraları atarak 11 ayın ardından 'Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı aday olmasın' diye heyecanla bekleyenlerin durumu siyaseten iflasın açık ilanıdır. Altılı masa iflas etmiştir." yorumunda bulundu. 

Milletin, devamlı olarak kaos üreten altılı masanın tiyatrolarına 14 Mayıs 2023'te "Yeter, söz halkındır." diyeceğini belirten Tunç, şu ifadelere yer verdi:

"Birleştikleri günden beri devamlı olarak hezeyan üreten, eski sistemin kaoslarını, krizlerini vadeden, kendi ikballerinden başka bir şey düşünmeyen, güdümlerinde olacak sembolik bir cumhurbaşkanı adayı arayan altılı masanın halkımızda bir karşılığı yoktur. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhur İttifakı olarak halkımızın taleplerine cevap vermeyi, 20 seneden beri Sayın Erdoğan'a ve Türkiye'ye kurulan her tuzağı tek tek bozan aziz vatandaşlarımızın sesi olmayı, Türkiye'yi 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlamayı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)