AK Parti'de 'metaverse' toplantısı

AK Parti'nin ilk metaverse toplantısı, Mustafa Elitaş, Mahir Ünal ve Ömer İleri'nin katılımıyla yapıldı.

SİYASET 17.01.2022, 23:29
AK Parti'de 'metaverse' toplantısı

Meclis Grup Başkan Vekilleri Elitaş ve Ünal'ın parti genel merkezindeki ayrı odalardan, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İleri'nin ise Meclis'ten iştirak ettiği toplantıda konuşan İleri, metaverse'ün uzun yıllar evvel gündeme geldiğini, gelişen teknolojilerle birlikte son dönemde popüler olduğunu ifade etti.

Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve blokzincir teknolojilerinin metaverse ortamın yapı taşları olduğunu söyleyen İleri, "Özellikle de blokzincir teknolojileri ile birlikte bu dijital varlıklar veyahut dijital mülkiyet kavramının mümkün olabildiği anlaşılmıştır ve bu bağlamda metaverse faaliyetlerine hız verilmiştir." dedi.

"Bu alan henüz yeni başlayan bir alan ve hızlı bir şekilde gelişecek bir alan, birçok sektörü de yakından etkileyecek bir alan olduğunu düşünüyoruz." sözlerini sarf eden İleri, bu alanda ülkemizin mevcudiyet gösterebileceğini ve liderlik alabileceğini belirtti.

Metaverse ile birlikte ürün yönetiminden sanal gerçeklik teknolojilerine, ekonomisinin meydana getirilmesine ve inovatif iş modellerine değin pek çok alanda faaliyetler yapılabileceğinin altını çizen İleri, parti olarak bu ekosistemin önünü sonuna kadar açmak istediklerini, bu çerçevede de ilk toplantının yapıldığını ifade etti.

"Kripto paralarla ilgili yapılacak yasal düzenleme hususunu konuştuk"

Ünal ise farklı mekanlardaki katılımcılarla siyasi alandaki ilk toplantının yapıldığını hatırlatarak, "Fiziki coğrafyanın tamamen ortadan kalktığı ve sanal coğrafyada farklı kentlerden, farklı devletlerden insanların bir gözlük vasıtasıyla ortak bir mecrada buluşup rahat bir şekilde toplantı yapabilecekleri bir imkan." şeklinde konuştu.

Toplantının içeriğine ilişkin bilgi aktaran Ünal, "Elbette bu dijital dönüşümün bir neticesi olarak bu alanda gerçekleştirilmesi gereken hem hukuk anlamında hem finans anlamında ciddi düzenlemeler var. Biz de toplantıda bu hususları değerlendirdik. Bugün özellikle kripto paralarla ilgili yapılacak yasal düzenleme hususunu konuştuk." dedi. 

Elitaş ise parti olarak bir ilke imza attıklarını bildirdi.

Sanal ortamdan ayrı kalmanın imkansız olduğunu söyleyen Elitaş, "Metaverse üzerinden gerçekleştirilecek toplantıların ilerleyen zamanlarda daha hızlı bir şekilde geliştirilip, yaşamımızın önemli bir parçası konuma geleceği düşüncesindeyim." ifadelerini kullandı.















Yorumlar (0)