Ahmet Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 'serok' göndermesi

Davutoğlu, Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Serok Erdoğan' sloganları atılması üzerinden Bahçeli'ye seslendi. Davutoğlu, Bahçeli'nin 'Erdoğan’a 'serok' dedirten güç kimdir?' diye soracağı günü merakla beklediğini dile getirdi.

SİYASET 13.07.2021, 18:40
Ahmet Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 'serok' göndermesi

Partisinin Hatay 1. Olağan İl Kongresi'ne iştirak eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Onlarınki 'mahkumlar ittifakı'"

Davutoğlu, ülkemizde, çiftçi, esnaf, işçi, emekli ve EYT'lilerin feryat ettiğini ve bunun tek çözüm yolunun seçim olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, "Eğer seçim olmuyorsa, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' gibi bir sistemi getirip, sistemi tıkayan ve her şeyi cumhurbaşkanlığı makamının iradesine bırakan bir sistem dolayısıyladır fakat bu sistem de yürümeyecek. Çarpıcı bir şekilde söyleyeyim, belki ilk olarak burada kullanacağım fakat Cumhur İttifakı herhangi bir ittifak değildir, bir mahkumlar ittifakıdır. Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli’ye mahkum çünkü TBMM'de çoğunluğu kaybediyor. Bahçeli, Erdoğan’a mahkum çünkü alacağı oy oranı ile bir sonraki seçim barajını aşması mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı.

"Ne savunuyor ne de görevden alıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Serok Erdogan' denildiğini hatırlatan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli 5 yıldır bana ‘Serok Ahmet’ diyerek saldırıyordu, şimdi Erdoğan’a da Diyarbakır’da ‘Serok Erdoğan’ dediler, Bahçeli 3 gündür susmuş. Gün sayıyorum artık, Bahçeli bakalım hangi gün ‘Erdoğan’a serok dedirten güç kimdir, amacı nedir, arkasında kim ya da kimler vardır?’ diye soracak. Diğer tarafta Bahçeli korkusuyla Erdoğan, Süleyman Soylu'yu görevden alamıyor fakat savunmuyor da. Ülkemizde Cumhur İttifakı, bir mahkumlar koalisyonuna dönüştüğü için ayakta duruyor. Birbirine mahkum manasında söylüyorum, hukuki manada değil.” şeklinde konuştu.

"Siyasetin önünü açtık"

Ülkemizde Gelecek Partisi’nin kuruluşunun akabinde birçok siyasi parti kurulduğunu anımsatan Davutoğlu, “Türk siyasetinin önünü Gelecek Partisi açıyor. Biz adeta bir dalgakıran gibi korku duvarlarını aşıyoruz, arkadan gelenler korku duvarları aşılmış koşullarda daha rahat bir şekilde siyaset yapıyor.” dedi.

Yorumlar (0)