Ahmet Davutoğlu: Kibrinizi değil, bilimi dinleyin

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Koronavirüs salgını konusunda gizlediğiniz sayılar çözüm üretmez. Bir gün gerçek ortaya çıktığında bir başka sosyal medya platformunda yeni bir bakan istifası duymak istemiyorsanız, bırakın Bilim Kurulu görevini yapsın ve siz kibrinizi değil bilimin sesini dinleyin." çağrısında bulundu.

SİYASET 17.11.2020, 17:32 17.11.2020, 18:09
Ahmet Davutoğlu: Kibrinizi değil, bilimi dinleyin

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bilim kurulunun kararını uygulama çağrısında bulundu.

"Eksik olan şey şeffaflık"

"Bilim Kurulu toplantısının ardından Fahrettin Koca tarafından kamuoyuna duyuru yapılmayacağı söylenmiş, sonrasında somut önlemler alınması gerektiğini ifade eden yazılı bir açıklama yapılmıştır. Bugüne kadar Bilim Kurulu toplantılarının ardından turkuaz tablo önünde kamuoyunu bilgilendiren Fahrettin Koca, neden yazılı ve karışık bir açıklama yapmıştır. Vakaların en çok görüldüğü İstanbul'da kamu hastanelerinde hemen hemen tüm servisler ve yoğun bakım üniteleri COVID-19 servisleri haline getirilmiştir. Sağlık Bakanlığı kamu ve özel tüm hastanelerde yoğun bakım yatakları için yüzde 69.9 doluluk olduğunu açıklamasına karşın; İstanbul'da yüzde 100 dolu olduğu, yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların acil servislerde sıra beklemesinden bellidir. İstanbul'da görülen vakalar nedeniyle Kırklareli ve diğer çevre illerin hastanelerinde de yoğun bakım üniteleri dolmuş olduğu bildirilmektedir. Hastanelerde her geçen saniye doktorlar hemşireler ve sağlık çalışanları üçer beşer koronaya yakalanmakta ve gün gün tükenmektedirler. Gördüğünüz üzere eksik olan şey yine açıktır: Şeffaflık, şeffaflık ve yine şeffaflık!"

"Yapılması gerekenler aslında çok açık"

"Türkiye'yi kasıp kavuran salgının kontrol altına alınabilmesi için acil olarak atılması gereken adımlar açıktır. 'Biz dünyada sağlıkta bir numarayız, ABD ve Avrupa çok kötü durumda' savunmasından vazgeçmek ve gerçek tabloyu açıkça vatandaşlarla paylaşmak. Sorumluluğu halka yükleme rahatlığı yerine, iş birliğini teşvik ederek maske mesafe ve hijyene uyumu artırmak."




 

Yorumlar (0)