Ahmet Davutoğlu: Cumhur İttifakı dağılabilir

Davutoğlu, ittifaklara girip girmeyecekleri hususuna değinerek, "Muhalefet ile çok yakın ilişkilerimiz var. Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan ve Karamollaoğlu ile görüşüyoruz." dedi.

SİYASET 03.07.2021, 17:36
Ahmet Davutoğlu: Cumhur İttifakı dağılabilir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Samsun il kongresi için dün kente geldi. Bazı ilçelerdeki programlara iştirak eden Davutoğlu, bu sabah da basın mensuplarının karşısına geçti. 

"Muhalefet partileriyle görüşüyoruz"

İttifaklara dahil olup olmayacakları yönündeki hususa değinen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmasaydı, biz şu anda ittifaklardan bahsetmiyor olacaktık. Cumhur İttifakı kurulmasaydı Millet İttifakı da kurulmazdı. Cumhur İttifakı doğduğu için diğer ittifaklar da doğdu. Şunu da sormak gerekir; Cumhur İttifakı kalıcı mı? Eğer ben, ‘Biz bir ittifakın içinde olacağız.' veyahut 'Bir ittifak kuracağız.’ deseydim, Cumhur İttifakı'nı kalıcı olarak görürdüm. Ben MHP ve AK Parti tabanındaki rahatsızlığı görüyorum. Cumhur İttifakı kalıcı bir ittifak olmayabilir. Yarın ne olacağı belirsiz bir varsayım üzerinde ben siyaset yapmam. Siyaseti nasıl mı yaparım? Partimi örgütlerim, partimin yapısını kuvvetlendiririm, halkıma anlatırım. Muhalefet ile çok yakın ilişkilerimiz var. Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan ve Karamollaoğlu ile görüşüyoruz. Kabul etselerdi Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan ile de görüşürdük. Onlar bayramlaşmaya bile çıkmadı.” sözlerini sarf etti.

Davutoğlu ve beraberindeki heyet, toplantının akabinde Samsun’daki diğer programlara iştirak etmek üzere yola çıktılar.

Yorumlar (0)