Adaylıktan çekilecek mi? İnce yanıtladı

Bir basın mensubunun, "'Erdoğan'ın gitmesi lazım.' dediniz. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilecek misiniz?" sualine Muharrem İnce, "Bu yönde bir şey demedik. Biz Köroğlu gibi savaşıyoruz. Kaçak FETÖ'cüler, PKK'lılar ateş ediyor bize. Biz de tıpkı Köroğlu gibi döne döne vuruşmayı sürdüreceğiz." cevabını verdi.

SİYASET 29.03.2023, 20:00
Adaylıktan çekilecek mi? İnce yanıtladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Merkezi'ndeki ziyaretin akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, çağrılarına müspet cevap verip kabul ettiği için Memleket Partisi lideri İnce'ye teşekkür etti.

Başta afet bölgesi olmak üzere ülkemizin pek çok problemini görüştüklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, problemlere ilişkin hangi çözümlerin üretildiğini karşılıklı olarak ifade ettiklerini dile getirdi.

Afet bölgesinde meydana gelen problemleri gidermek ve oradan ayrılanların yeniden deprem bölgesine dönmelerini temin etmek için bir kanun teklifi hazırladıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, İnce'ye bu hususta ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde bu kanun teklifinin de TBMM'ye sunulacağını bildiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Halil İbrahim sofrasını büyütmek için çalışıyoruz. Birlikte, beraber olmaya çalışıyoruz. Yurttaşların mağdur edilmemesini istiyoruz. En büyük arzularımızdan biri de bu. Yaşadığımız problemler, bireysel problemlerin çok ötesinde ülkemizin problemleri. Ülkemizin problemlerine ben ne denli duyarlıysam tabii ki Sayın İnce de en az o denli duyarlı. Problemleri karşılıklı olarak masaya yatırmak, çözümler bulmak da doğal olarak hem Sayın İnce'nin hem benim görevim."



İnce: Erdoğan gitmelidir

İnce de ittifakların politikada olması, çıkar ittifaklarının ise olmaması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bizim ilkelerimiz çok nettir. Biz Atatürk'ü tartıştırmayız, terör örgütlerine karşı mesafeliyiz. FETÖ'süne, IŞİD'ine, PKK'sına, aklınıza kim geliyorsa, Hizbullahı'na, DHKP-C'sine, hepsine. Kadın hakları hususunda çok kararlıyız, kesinlikle geri adım atmayız. Biz ülkemizde yine mültecilerin geri gönderilmesi hususunda çok kararlıyız. Bizim duruşumuz bunlar, ilkelerimiz bunlar. Bu duruştan da asla taviz vermeyeceğiz."

Türkiye'nin ilkeler etrafında tekrar ayağa kaldırılabileceğini belirten İnce, "Erdoğan gitmelidir. Erdoğan hukuka inanmamaktadır, bilime inanmamaktadır, akla inanmamaktadır, kibirlidir, ortak aklı temsil etmemektedir, yorgundur. Beş dakika bile bu ülkeyi yönetmemelidir. Bu hususta da her türlü görüşümüzü açık ve net biçimde ifade ediyoruz." diye konuştu.

İnce de Kılıçdaroğlu'na ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Bir basın mensubunun, "'Erdoğan'ın gitmesi lazım.' dediniz. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilecek misiniz?" sualine İnce, "Bu yönde bir şey demedik. Biz Köroğlu gibi savaşıyoruz. Kaçak FETÖ'cüler, PKK'lılar ateş ediyor bize. Biz de tıpkı Köroğlu gibi döne döne vuruşmayı sürdüreceğiz." cevabını verdi.

Yorumlar (0)