Adaylık başvurusunu yaptı, İnce mesaj verdi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı başvuru dilekçesini YSK'ya sundu. İlk turda yüzde 30'dan fazla oy alacağını söyleyen İnce, "İkinci turda yüzde 60'dan fazla oy alarak kazanacağım. Sayın Erdoğan'ın adaylığının anayasaya göre adaylığı mümkün değil. Altılı masa yapamasa da biz yapacağız, itiraz edeceğiz." dedi.

SİYASET 20.03.2023, 14:53 Hakan Öksüz
Adaylık başvurusunu yaptı, İnce mesaj verdi

Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir süredir sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kalıyor. Hem hükümet cephesinin hem de Millet İttifakı'nın destekleyenlerin eleştiri oklarına hedef olan İnce, kararından vazgeçmiş değil.

"Pes edeceğimizi zannetmesinler"

Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) giderek başvurusunu resmen yapan Muharrem İnce, iddialı konuştu. "Pes edeceğimizi zannetmesinler." diyen İnce, "Şu an oy oranımız yüzde 19-20 civarında. AK Parti de CHP'nin anketçileri de bunun farkında. Bizim ne medyamız var ne de bot hesaplarımız. Sadece gençler var. Belediye paramız ve hazine paramıza da yok. Bu kampanya döneminde oylarımızı yüzde 30'ün üstüne çıkaracağız. İkinci turda yüzde 60'dan fazla oy alarak kazanacağım." ifadelerini kullandı.

"Trol ordularına daha sonra cevap vereceğiz"

Kampanya döneminde sadece projelerinden bahsedeceğini kaydeden Muharrem İnce, "Depremin bu ülkenin beka sorunu olduğunu anlattım durdum ama dinlemediler. Şimdi de su sorunundan bahsediyorum. Trol ordularına daha sonra cevap veririz. Şu an memleket uçurumun kenarında. Önce bunu düşünmemiz lazım. Sayın Erdoğan, anayasaya göre aday olamaz. Altılı masa itiraz edemiyor, biz edeceğiz. YSK'ya itirazımızı yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)